Думи на Стивън Хокинг, взети от негова реч, в която

...
Думи на Стивън Хокинг, взети от негова реч, в която
Коментари Харесай

Гласът на Стивън Хокинг полетя в Космоса

Думи на Стивън Хокинг, взети от негова тирада, в която приканва хората „ да работят дружно, с цел да спасят планетата ”, бяха изпратени под формата на радиосигнал към черна дупка, оповестиха международните организации, представени от Агенция „ Крос “.

Записът на гласа на Стивън Хокинг беше изпратен в Космоса, тъкмо когато прахът му беше положен в Уестминстърското абатство в Лондон сред гробовете на Исак Нютон и Чарлз Дарвин.

Идеята е по молба на фамилията на Стивън Хокинг и фондацията на негово име. Сигналът е ориентиран към най-близката до Земята черна дупка 1А 0620-00 от параболична антена покрай Мадрид.

Тази черна дупка е открита през 1975 година Тя е на 3500 светлинни години от Земята. Когато сигналът доближи до нея, ще бъде „ доста, доста слаб ”.

Дъщерята на професор Хокинг Люси сподели, че посланието е хубав алегоричен жест, посредством който се реализира връзка сред наличието на татко ѝ на планетата Земя, желанието му да полети в Космоса и проучванията му на Вселената.

„ Това е обръщение на мира и вярата, на единството и нуждата да живеем дружно на тази планета ”, сподели тя.

В записа гръцкият композитор Вангелис е присъединил синтезирания глас на Стивън Хокинг в свое ново произведение. Той продължава малко повече от шест минути, от които половината са изпълнени от гласа на учения. Записът е кодиран в общоприет формат в бинарни данни.

     

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР