Думи на министъра на отбраната Тодор Тагарев в телевизионно интервю

...
Думи на министъра на отбраната Тодор Тагарев в телевизионно интервю
Коментари Харесай

Бойко Борисов с критика към министър Тагарев: Не му прави чест

Думи на министъра на защитата Тодор Тагарев в телевизионно изявление доведоха до ново напрежение в болшинството, което поддържа кабинета. Пред bTV Тагарев прикани Народното събрание да утвърди пазаруването на бронетранспортьорите " Страйкър " преди локалните избори и предизвести, че в противоположен случай периодите ще бъдат изпуснати. 
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява: 
" В момента всичко, което се е случило по защитата, се е случило в Народното събрание с нашите подписи. За страйкъри имаме доста явен график - декември месец да привършим процедурата, тъй че - да прави такива изявления не му прави чест ". 
 
Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев изясни какво в изказването на министъра е недопустимо: 
" Проектът за страйкърите може да бъде приключен изцяло във време до края на приключване на офертата - 15 декември. Ако това държавно управление е най-малко толкоз дейно, колкото служебното, нещата могат да се случат изцяло във време. Съжалявам, само че няма по какъв начин ние да действаме по подобен график, който единствено и единствено да разреши при идното след две седмици посещаване на министър Тагарев в Щатите да се снима с сключване ".
 
А депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски добави: 
" Ако Тагарев изисква нещо, би трябвало да си подаде оставката днеска от Българския парламент незабавно. Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент. Може да внесе, комисиите да го прегледат, това е законовият ред, и да реши Народното събрание. Министрите не могат да изискват нищо от Народното събрание по никакъв мотив ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР