Думата за трябва да бъде начело. Не думата против, не

...
Думата за трябва да бъде начело. Не думата против, не
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Хората загубиха доверие в ИТН, защото ИТН каза истината, а това се плаща скъпо

„ Думата „ за ” би трябвало да бъде отпред. Не думата „ срещу ”, не думата „ деля ”. Поради простата причина, че над всичко стои България. А виждате България в какво положение е. 75% от хората не могат да си заплащат сметките. Вчера излезе едно проучване на Организация на обединените нации, в което ние сме паднали по качество на живот с още 4 места надолу и сме на равнището на Аруба и не знам кои републики ”.

Това разяснява икономистът Мика Зайкова от „ ИТН ”, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Зайкова добави, че би трябвало да има опция за коалиране с всички обединения, които мислят за България и желаят да създадат нещо за нея. „ Ние имаме в Европейския съюз най-енергоемката и най-ресурсоемката стопанска система. Лекарството за високата инфлация в България се назовава вложения. В момента не влизат вложения, а излизат. Могат да се създадат няколко значими стъпки. Едната е да се освободи от налог облагата, която ще бъде реинвестирана в капитал. Така ще се подтикват компаниите сами да реинвестират, тъй като равнището на техниката и технологията е на средата на 20 век. Това няма да ощети страната, защото реинвестицията ражда висококонкурентна стопанска система. Второто нещо е, че самата страна би трябвало да подкрепя компаниите не като раздава пари на калпак, а като влага финансово в тях. Третото е, че към този момент е извънредно време да има критерии за енергийна беднотия, с цел да може в действителност да се оказва помощ на тези, които имат потребност, а не на всички ”, сподели Зайкова.

„ Борбата за истината е най-скъпоструващото нещо в България. Нека подадем ръка на всички. Хората изгубиха доверието си в „ ИТН ”, тъй като истината се заплаща скъпо. А ИНТ си разреши да каже истината и ще заплати своята цена ”, приключи Мика Зайкова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР