Думата саможертва за хората на ХІХ век е абсолютно реална

...
Думата саможертва за хората на ХІХ век е абсолютно реална
Коментари Харесай

Проф. Веселин Методиев: Думата „саможертва“ за хората на ХІХ век е абсолютно реална и истинска

Думата „ всеотдайност " за хората на ХІХ век е безусловно действителна и същинска. Сега концепцията за това не е близка до нас, актуалните българи. Това сподели историкът проф. Веселин Методиев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Съвременният човек не е подготвен да жертва частния си интерес в името на общото богатство.

Свободата не би трябвало да бъде свързвана с избрана визия за благодарност към другите, счита проф. Методиев. Българската независимост е резултат от жертвата на хилядите българи, дали живота си за Родината. „ Свободата е пристигнала с помощта на напъните на толкоз доста хора в това време и по-късно е отстоявана в годините след 1879 година при модерното българско княжество от тези, които Симеон Радев назовава „ строители на модерна България. Тези хора са имали еднаквост, визия за себе си и общото по един в действителност прелестен метод, който е хубаво ние да учим колкото се може по-добре ", съобщи той.

Според него непросветен остава урокът от историята за дипломатическите операции и спекулативните показа за предишното. „ По простата причина, че не са преподавани. Част от българите правят оценка свободата и са подготвени да дадат от себе си, с цел да я съхраняват през днешния ден. Готови са всеки ден да бранят демокрацията, което е едно от най-големите достижения на българската независимост ", добави проф. Методиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР