Думата парламент означава да се говори, а не да се

...
Думата парламент означава да се говори, а не да се
Коментари Харесай

Борисов след сблъсъците: Думата “парламент” означава да се говори, а не да се блокира говоренето

" Думата парламент значи да се приказва, а не да се блокира говоренето ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисовза случилото се в пленарната зала.

„ Когато вдигнеш юмруците и тръгнеш към постоянно определено държавно управление и партии, резултатът ето го тук в залата. Българинът доста добре е споделил, че който сее ветрове, най-после жъне стихии. Нито едно безусловно вярно деяние за пренасяне, поправяне на паметника беше направено като хората и изобилстваше с нелепост, най-меката дума употребявам. Днес ответната реакция в Народното събрание е също толкоз несъответстваща и обидна за самия парламент “, разяснява Борисов.

„ Окупирането на трибуната е бойкот на проруските сили в България в лицето на „ Възраждане “. Това са терористи. Вие видяхте ли по какъв начин депутати, в кавички, тъй като за мен това не са депутати, бият квесторите и дами. Това не са мъже, това са „ плюнки “, съобщи Делян Пеевски.

Според него депутатите от „ Възраждане “ са видели на изборите какъв брой невисок резултат имат и вършат цирк от изтощение, тъй като изчезват. Държавността я има, Народното събрание работи и ще работи, увери Пеевски.

По думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова това, което се видя през днешния ден, е най-унизителното положение на българския парламент, откогато той съществува.

„ Обръщаме се към Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това ли е европейски парламент? Това са главните виновници да се случи това, което видяхте през днешния ден. За нас това е налагане на тирания на болшинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това. Да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони. Българската социалистическа партия е сериозна партия и не взе участие в такива неща. Погледнете обратно в годините и ще видите, че Движение за права и свободи и националистите с такава реплика на конфликти постоянно се помпат едни други и се подвигат едни други. Така подвигаха Волен Сидеров и имитираха опълчване, по този начин вършат и през днешния ден. Това, което прави Възраждане, е реплика. Защото те, в случай че желаеха в действителност да се приключи съвещанието или да вземат присъединяване в дебата, можеха да се изкажат. Какво вършат вътре? “, уточни Нинова.

Движение за права и свободи ръководи българската страна сега, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. „ Това, на което ставаме очевидци в Народното събрание, е безусловно невиждано, ненормално и незаконно държание от страна на ръководещата незаконна сглобка. Имаме народни представители, които заплашват с ликвидиране други народни представители. Има народни представители, които протягат ръка на пердах. Има народни представители, които се пробваха да пребият други народни представители. Движение за права и свободи скочи против единствената българска политическа организация в Народното събрание. Заплахите за ликвидиране пристигнаха от Движение за права и свободи, физическата разпра пристигна от Движение за права и свободи “, разяснява Костадинов.

Припомняме, че имаше конфликти и нов механизъм на работа в Народното събрание на днешното изключително съвещание на Народното събрание.

Още преди да стартира съвещанието, депутатите на “Възраждане ” застанаха към трибуната, от която народните представители вършат своите изявления и блокираха достъпа до нея. В отговор ръководещото болшинство взе решение изявленията да се вършат от място.

От “Възраждане ” пробваха да спрат звука от колоните в пленарна зала, откачайки обвързваните кабели. Това докара до физически и вербален конфликт сред Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Славчо Крумов от “Възраждане ”, в който конфликт се включиха и останалите депутатите от двете партии.

Парламентарната група на “Възраждане ” се опита още веднъж да саботира работата на Народното събрание, като блокира достъпа до парламентарната естрада. Този път обаче съвещанието не беше прекъснато, а Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи: “Моля за процедура народните представители, ползвайки правилника, да могат да вземат думата от място ”.

Идеята получи поддръжка от групите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ и депутатите започнаха да се изричат от място посредством микрофони, раздавани от квесторите. От “Възраждане ” направиха опит да прекратят и тази опция, като спрат звука от колоните в пленарната зала, а ръководителят на Народното събрание Росен Желязков изиска намесата на квесторите.

Стигна се до унищожаване на кабели от колоните за звука и устен и физически конфликт сред Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Славчо Крумов от “Възраждане ”, в който се включиха и депутати от двете парламентарни групи. А Петър Петров от “Възраждане ” прикани: “Днешното пленарно съвещание не трябваше да стартира, точно тъй като е налице голямо обшествено неодобрение против дейностите на сглобката, които не престават всичко това, което гледаме в последния половин час, е единствено от това, че дадохте начало на пленарното съвещание, макар че знаехте какво ще се случи. Моля да прекратите днешното съвещание ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР