Думата хюга навлезе трайно и в българския градски речник. Думата

...
Думата хюга навлезе трайно и в българския градски речник. Думата
Коментари Харесай

Дом, дрехи, кухня: Практични съвети по стил и уютен живот от най-щастливите нации - скандинавските!

Думата " хюга " навлезе трайно и в българския градски речник. Думата се употребява и в датския, и норвежкия, с цел да отбелязя чувството за уют, улеснение, комфорт за душата, сигурност. И в случай че това е нещо ново за вас, единствено си спомнете, че огромната част от това, което дефинираме за съвременен жанр, в която ѝ да е сфера на всекидневието, в действителност идва точно от скандинавския жанр. 

Дания и Норвегия са на върха на класацията за най-щастливи страни. Някъде към тях се подрежда и Финландия. Затова ви предлагаме някои трикове, с които да извършите живота си по-удобен, удобен и комфортен, съвсем като скандинавския.

Виж още: Къща за 1 евро в Италия? Да, само че при едно изискване

Интериор: Минимализъм и функционалност

Скандинавският жанр слага на пиадестал качеството, не количеството. Гражданите на тези страни имат малко движимости. Не запълват рафтовете си с ненужни сувенири, статуетки или вази. Ако стаята ви изгелжда празна без тези аксесоари и нещо ви липсва, скандинавците биха ви посъветвали да засадите зелени растения. Направете дома си ярък и експериментирайте с разнообразни лампи на разнообразни равнища. 

Виж още: Водка, текила, вино... Световните звезди, които направиха своя марка алкохол

Гардеробът: Важното е да е удобен

И тук важи правилото, с който подреждат дома си - семпли, практични и комфортни облекла. Гардеробът на някой датчанин има базови облекла в базови цветове - тениска, кожено яке, палто, пуловер. Елементите в дрешника елементарно се комбинират между тях и по този начин може да се основат голям брой разнообразни визии. 

Виж още: Спите по над 9 ч. на нощ? Може би имате проблем със здравето

Чистене: Хвърлете ненужното

В това отношение ние сме много разнообразни. Докато ние, балканците, сме склонни да трупаме ненужни движимости, които в никакъв случай няма да влязат в приложимост, само че пък просто ни носят мемоари, скандинавците нямат такива проблеми. Сортирайте облеклата си на два типа - такива, които носите постоянно, и всички останали. Оттървете се от вторите.

Виж още: Как да извършите турско кафе в домашни условия 

Естествени материи и здравословна храна

Скандинавците ценят естественото и се стремят да го вкарат в бита си. Това важи освен за обзавеждането и облеклата, само че и за храната. Риба, месо, самун и наслада за душата - палачинки, бонбони и щоколадова торта.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР