Думата евтино е нещо много субективно и е въпрос на

...
Думата евтино е нещо много субективно и е въпрос на
Коментари Харесай

Колко ще ни струва коледната трапеза?

„ Думата „ на ниска цена ” е нещо доста субективно и е въпрос на персонални усещания. Ако съпоставим 5-и декември 2022 година и 5-и декември 2023 година, в този момент имаме релативно спокоен пазар и равновесие ”. Това съобщи в предаването „ Пресечна точка ” ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

По думите му цените в съпоставяне със същия миг през предходната година са надолу, въпреки и с по-малко от %. За пръв път в този миг има цени на артикули като сирене и кашкавал под равнищата от предходната година.

Иванов е уверен, че в случай че всеки човек подрежда добре потребителската си кошница и се осведоми добре, той ще стигне до ценово ниво, което го устройва. Той уточни, че би трябвало да пазарим рационално и никога да не поддържаме недобри търговски практики.

„ Има голословно високи цени, ето за какво се даде доста информация и през април тази година беше основан информативен уебсайт. Към момента на уеб страницата на Министерството на стопанската система и в „ Достъпно за вас ” всеки може да се осведоми ”, разяснява още ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.

Що се отнася до цената на коледната софра, специалистът уточни, че при закупуване на същите най-необходими хранителни артикули цената би трябвало да е същата като предходната година. Ако доста деликатно създадем избора си и не тръгнем „ на сляпо ”, следим етикети и „ Достъпно за вас ”, за същото качество могат да се реализиран и по-ниски цени, съобщи Владимир Иванов.

Той пресмята, че коледната софра в най-базовия ѝ вид излиза 115 лева. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР