Думата чупакабра“ произлиза от португалски и означава чупа“ – смуче

...
Думата чупакабра“ произлиза от португалски и означава чупа“ – смуче
Коментари Харесай

Легендарният вампир чупакабра – съществува ли?

Думата „ чупакабра “ произлиза от португалски и значи „ чупа “ – смуче и „ кабра “ – коза. С нея се назовава страховитото творение, което атакува и убива селскостопански животни. Първите информации за това кръвопийно страшилище датират от 1995 година, когато край град Кановаса, някакъв чудноват звяр почнал да убива животните, смучейки кръв от добитъка. Кози, крави, овце, кокошки не били пощадявани от острите зъби на хищника.

Съобщения за офанзивите на чупакабра се появяват още в Бразилия, Мексико и Съединените щати. Твърди се, че то населява елементи от Северна и Южна Америка, тъй като избира топли климатични области. Има обаче сведения, че грозноватият звяр се изявява и в надалеч по-студени региони на Русия.

На тип чупакабрата съставлява нещо като кръстоска сред чакал и куче, високо към метър, с дребни предни крака.

Дълго време този звяр бе обгърнат в цялостна тайнственост и до през днешния ден историите към него са най-вече митологични. Дори за мнозина чупакабрата въобще не съществува, а е плод на мечти. Факт е обаче, че овчарите по света нееднократно са намирали свои животни изцяло обезкървени с рани, които не могат да бъдат породени нито от вълк, нито от куче. И въпреки учените към момента да не са потвърдили несъмнено неговото битие, легендите към ужасния див звяр ще не престават да се разнасят от уста на уста.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР