Дума: Борисов обеща на младежите от ГЕРБ: 3030-а няма да

...
Дума: Борисов обеща на младежите от ГЕРБ: 3030-а няма да
Коментари Харесай

Борисов обеща на младежите от ГЕРБ: 3030-а няма да съм премиер; 32 партии още не са върнали надвзетите субсидии

" Дума ":

Борисов даде обещание на младежите от ГЕРБ: 3030-а няма да съм министър председател

" 3030 година не мисля да съм министър председател към този момент. Ако е 2030 година, мисля да си остана, само че 3030 и за мен е доста ". Това даде обещание през младежите от ГЕРБ министър председателят Бойко Борисов. Днес той бе посетител на 12-тия Летен университет на Младежкия ГЕРБ във Варна и дава отговор на въпроси близо два часа.

" Ако не бяхме платили за самолети, щяхме да имаме за всичко. Сега е малко... Добре, че имаме мазнинка ", изясни Борисов в диалог с представител на МГЕРБ от Стара Загора, който отвори въпрос за финансирането на плановете на локалната власт.

" Който има две деца, ще го поощрим да има три като му кажем... че три е повече от две ", изясни проектите си за демографската политика министър председателят.

Борисов приказва и за градежа на автомагистрала " Хемус ". " Догодина по това време няма да има място по " Хемус " където да не се строи ", пророкува водачът на ГЕРБ. Парите към този момент са отделени. Аз, в случай че съм на мястото на варненци, ще кажа, че ще понасям ГЕРБ до момента в който не създадат " Хемус, обърна се към домакините от Варна Борисов.

" Дневник ":

Защо локалните избори тази есен ще бъдат рекордно скъпи

Провеждането на двата тура на вота ще коства 70.7 млн. лева, до момента в който разноските на предходните локални избори са били 50.5 млн. лева, като в сумата влизат и тези за извършения с първия тур народен референдум. Парламентарните избори през 2017 година костват малко под 30 млн. лева, до момента в който разноските за провеждането на европейски избори на 26 май т.г. са 32.4 млн. лева

Основно перо, поради което се усилват плануваните средства за локалните избори т.г., са възнагражденията на членовете на изборните комисии, в това число и осигурителните вноски. Според план-сметката, оповестена в системата за правна информация на Министерския съвет през вчерашния ден, за хонорари на комисиите за двата тура са планувани близо 30.8 млн. лева, до момента в който разноските по това перо през 2015 година са 21.4 млн. лева

За хонорари на членовете на изборните комисии на европейските избори т.г. са дадени 10 млн. лева Заради множеството неточности в протоколите и чакането по близо 10 часа в някои региони за предаване на изборните бумаги след края на изборния ден Централната изборна комисия реши да стимулира членовете на секционните изборни комисии, като значително усили техните хонорари. Така за двата тура ръководител на комисия в София може да получи до 275 лева, до момента в който през 2015 година сумата е била със 100 лв. по-малко.

" Сега ":

32 партии още не са върнали надвзетите дотации

От общо 39 политически сили 32 към момента не са възстановили в държавния бюджет дотациите, които са надвзели в интервала 26.05.2016 година до 31.03.2019 година, сочи информация, готова от Министерството на финансите. Така от общата сума за възобновяване, която е 14.46 млн. лева, са върнати 9.2 млн. лева, а 5.3 млн. лева остават дължими.

Вече издължилите се политически придвижвания са ГЕРБ, която трябваше да върне най-вече средства (5.6 млн. лева.), както и Движение за права и свободи, " Воля ", " Възраждане ", " Политически клуб " Тракия ", обединението от партиите " Лидер " и " Български либерален център ", " Българска нова народна власт ".

От към момента невърналите надплатените дотации партии най-големият дебитор е Българска социалистическа партия, която би трябвало да възвърне в бюджета над 3.5 млн. лева От тази сума към този момент Столетницата е декларирала, че ще възвърне 762 хиляди лева, които да й се приспаднат от бъдещите дотации. Сред длъжниците са и сътрудниците на ГЕРБ в ръководството - обединението " Обединени патриоти ", която дължи 1.4 млн. лева Надплатените си дотации не са върнали също партиите ДСБ, АБВ, ДБГ, Съюз на демократичните сили, Движение 21, " Глас Народен ", " България без цензура " и други

" Стандарт ":

Археолози с неповторими находки на Автомагистрала " Хемус "

Археологически находки от три столетия откриха край новостроящото се трасе на Автомагистрала " Хемус " край Шумен. Те са открити край село Градище.

По думите на доктор Андрей Аладжов от Националния исторически музей едно от най-впечатляващите открития е бронзово огледало от Ранното Средновековие. То датира сред VIII и X в. и е може би първото от този интервал, откривано в България.

Археолозите изследвали римско населено място със стопанска част. В нея имало навеси за произвеждане на глинени съдове, пещи за изпичане, както и хранилища за предпазване на зърно и хранителни артикули.

Аладжов изясни, че с изключение на тази ера има и артефакти от ранното Средновековие, което дава отговор на времето на първата българска столица - Плиска.

От тази ера са проучени три землянки с размери 3,20 метра на 3,50 метра. Във всяка има по една каменна печка, която е служила за отопление, както и огнище за подготвяне на храна, добави археологът.

При разкопките е открит и бунар от Римската ера. В него са открити елементи от стомни и кофи.

Други находки включват над 400 монети, 25 фибули и няколко черепа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР