Духовници ще влизат в болници като доброволци и ще посещават

...
Духовници ще влизат в болници като доброволци и ще посещават
Коментари Харесай

И Църквата се включва мощно в борбата с К-19, ето как ще цяри тежко болните

Духовници ще влизат в лечебни заведения като доброволци и ще посещават както общо боледуващи, по този начин и при пациенти с коронавирусна зараза,

Това е следващата самодейност с благословение на Негово Светейшество Софийския митрополити и Български патриарх Неофит. Тя е на отдел "Милосърдие и щедрост " при Софийска митрополия, оповестиха от там.

Софийски духовници, преболедували ковид, ще посетят ковид-отделенията на столични лечебни заведения и ще помажат с осветлен елей и поръсят със светена вода болните, лекарите и целия медицински личен състав, както и ще раздадат на всички иконички със сцената на Рождество Христово, със особено благословение на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Това ще се случи от 20 до 23 декември 2020 година, както и в дните от 5 до 7 януари 2021 година

На 20 декември, неделя, в 11.00 часа, ще бъде отслужен маслосвет за здравето на боледуващите от COVID-19 в храма "Рождество Христово " в кв. "Младост ", както и в храма "Св. Йоан Рилски " в Софийската духовна семинария.

На 21 декември, понеделник, от 10.00 часа, ще бъдат осветени 6000 икони със сцената на Рождество Христово, които ще бъдат раздавани на болните.

Освещаването ще бъде осъществено в митрополитския храм "Св. великомъченица Неделя " в София, в наличието на всички свещенослужители, които ще вземат участие в болничните визити.

В 11.30 часа ще стартират визитите на свещениците във Военномедицинската академия, в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов ", УМБАЛ "Александровска ", УМБАЛ "Св. Иван Рилски " и в УМБАЛ "Св. Анна ". Ще има и визити на свещенослужители в лечебни заведения на 22 и 23 декември.

Това не е първата милосърдна самодейност на Софийска света митрополия. През месец ноември, в Деня на християнското семейство /21 ноември/, с цел да поддържат напъните на лекарите в тяхната ежедневна битка за спасяването на човешки животи, повече от двадесет свещеници подариха кръв във Военномедицинска академия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР