Духовната република Атон оживява в скици, рисунки и снимки в

...
Духовната република Атон оживява в скици, рисунки и снимки в
Коментари Харесай

Професор от НАТФИЗ и художник представят света на Атон

Духовната република Атон оживява в скици, рисунки и фотоси в изложбата на Мирослав Дачев и Андрей Янев, която ще бъде открита на 2 декември от 18 часа в изложба „ Капана ”. Изложбата се споделя „ Атон в рисунки и фотографии “

Представянето в Пловдив ще е заключителна след срещите на създателите с публиката в София, Бургас и Гоце Делчев през отиващата си 2022 година, в която се навършиха 10 години от първото показване на рисунки и фотографии от Света гора.

Първата галерия през 2012 година в Бургас се ражда след съвсем десетилетие на поклоннически и проучвателен пътувания на Мирослав Дачев и Андрей Янев до Атон.

Тя е последвана от голям брой представяния през последните 10 години, като всяка последваща експозиция включва и непоказвани преди фотографии и рисунки. Пловдивската галерия ще може да се прегледа до Коледа.

Андрей Янев е от Бургас и е приключил Националната академия със специалността „ Стенопис ”. Мирослав Дачев е учител в НАТФИЗ. Изложбата е резултат от техните над 50 пътувания до Света гора. 

Рисунките и фотографиите от изложбите през годините са обединени в албум, който ще бъде презентиран по време на изложбата в Пловдив.

По време на откриването на 2 декември известният медиавист, лингвист и антрополог проф. днк Мария Шнитер ще показа книгите с проучвания на Мирослав Дачев от осемтомната поредност „ Атониада “, както и албума към изложбата.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР