Дуейн Кийт Keffe D“ Дейвис, бивш лидер на улична банда

...
Дуейн Кийт Keffe D“ Дейвис, бивш лидер на улична банда
Коментари Харесай

Дуейн Кийт Дейвис, обвинен в убийството на Тупак Шакур през 1996 г., пледира за невинен в Лас Вегас

Дуейн Кийт „ Keffe D “ Дейвис, някогашен водач на улична тайфа в Южна Калифорния, пледира почтен в четвъртък за убийството в убийството през 1996 година на иконата на рап музиката Тупак Шакур в Лас Вегас – обвиняване, провокирано от неговите лични описания през последните години за организирането на смъртоносната пукотевица от кола.

Дейвис е единственият човек, който към момента е жив, който е бил в транспортно средство, от което са създадени изстрели, и единственият човек, упрекнат в закононарушение по случая.

Кога е умрял Тупак Шакур?

Прокурорите настояват, че убийството на Шакур в Лас Вегас идва от конкуренция сред членовете на групировката Bloods от Източното крайбрежие и групите от сектата Crips от Западното крайбрежие, в това число Дейвис, за владичество в музикален род, наименуван " гангста рап. "

пет албума номер 1, беше номиниран за шест награди Грами, бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 2017 година и получи посмъртно звезда тази година на Алеята на славата в Холивуд.

В съда в четвъртък Дейвис стоеше в окови, до момента в който чакаше производството и размахваше на жена си, сина и щерка си в препълнената изложба.

„ Невинен “, сподели Дейвис, когато съдията от окръжния съд на окръг Кларк Тиера Джоунс изиска неговото опрощение.

Съдията сподели Дейвис, че прокурорите не желаят смъртно наказване по случая, което може да остави Дейвис в пандиза до края на живота му, в случай че бъде наказан. Джоунс също назначи специфичните държавни бранители на окръга Робърт Аройо и Чарлз Кано да съставляват Дейвис за сметка на данъкоплатеца, откакто Дейвис загуби офертата си да наеме частен бранител Рос Гудман.

Преди две седмици Гудман сподели, че на прокурорите им липсват очевидци и основни доказателства, в това число револвер или транспортно средство, за убийството, осъществено преди 27 години. Извън правосъдната зала в четвъртък Гудман сподели, че Дейвис към момента се пробва да го наеме. Членовете на фамилията на Дейвис отхвърлиха коментар.

Окръжният прокурор на окръг Кларк Стив Улфсън сподели пред кореспонденти, че той и екип от прокурори са решили, че делото против Дейвис „ не е от случая, който би трябвало да продължи с искане на смъртно наказване. " Той не посочи аргументите за това решение.

Улфсън също отхвърли да отговори на рецензиите на Гудман по отношение на доказателствата, като сподели, че жури ще реши резултатите от полицейското следствие.

В в съда, Дейвис носеше тъмносиньо затворническо облекло и отговори на няколко въпроса, като сподели на съдията, че е посещавал „ една година в лицей “, не е бил под въздействие на опиати, лекарства или алкохол и е схванал, че е упрекнат в ликвидиране. Съдията дефинира идната дата за правосъден развой във вторник, с цел да насрочи процеса.

60-годишният Дейвис е от Комптън, Калифорния. Той беше задържан на 29 септември пред дом в предградието Хендерсън, където полицията в Лас Вегас връчи заповед за обиск на 17 юли, привличайки още веднъж вниманието към една от най-трайните мистерии на хип-хоп музиката. Дейвис остава в пандиза без гаранция, не даде показания пред огромното жури, което го упрекна, и отхвърли да излезе от пандиза, с цел да приказва с Асошиейтед прес.

В обвинителния акт се твърди, че Дейвис е получил и дал револвер на някой на задната седалка на кадилак преди стрелбата от кола в кола, която смъртоносно рани Шакур и ранения магнат на рап музиката Марион " Судж " Найт на кръстовище тъкмо до Лас Вегас Стрип. Шакур умря седмица по-късно. Той беше на 25.

Найт, който в този момент е на 58, е в пандиза в Калифорния, излежавайки 28-годишна присъда за гибелта на предприемач от Комптън през 2015 година Той не е дал отговор на известия от юристите си, търсещи коментар за Арестът на Дейвис.

Прокурорите споделиха на огромното жури, че Дейвис се е замесил в убийството в голям брой изявленията и записки от 2019 година, които разказват живота му, ръководейки фракция Crips в Комптън. Дейвис сподели, че се е сдобил с револвер с диаметър.40 и го е предал на Андерсън, член на бандата на Дейвис, на задната седалка на Cadillac, макар че не е разпознал Андерсън като стрелеца.

Андерсън, тогава 22-годишен, отхвърля да е забъркан в убийството на Шакур и умира две години по-късно при пукотевица в родния си град Комптън. Другият пасажер на задната седалка и водачът на Cadillac също са мъртви.

В книгата си Дейвис написа, че е споделил на управляващите през 2010 година какво знае за убийствата на Шакур и противника на бандата Notorious B.I.G, чиито законни името е Кристофър Уолъс, с цел да отбрани себе си и 48 от неговите сътрудници от бандата Southside Compton Crips от правосъдно гонене и опцията за доживотни присъди в пандиза.

Уолъс, прочут също като Биги Смолс, беше убит и погубен в Лос Анджелис през март 1997 година, шест месеца след гибелта на Шакур.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР