Дуейн Дейвис, обвинен в убийството на рапъра Тупак Шакур през

...
Дуейн Дейвис, обвинен в убийството на рапъра Тупак Шакур през
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството на Тупак Шакур го нарече „най-големият случай в историята на Лас Вегас“ по време на ареста си, показва видео

Дуейн Дейвис, упрекнат в убийството на рапъра Тупак Шакур през 1996 година, го назова " най-големият случай в историята на Лас Вегас " по време на ареста си, демонстрират фрагменти от полицейска камера.

Кадрите от столичното полицейско ръководство в Лас Вегас са получени от KVVU, филиал на CNN.

 Тупак Шакур 1994 Чикаго Реймънд Бойд/Архив на Майкъл Окс/Гети изображения

60-годишният Дейвис беше задържан предходната седмица, упрекнат в уреждането на стрелбата на Шакур на 7 септември 1996 година Дейвис се яви в съда за първи път в сряда, когато арбитър отсрочи обвиняването му с най-малко две седмици, откакто Дейвис сподели, че неговият бранител има потребност от това доста време за наличие.

Дейвис, прочут като „ Keffe D “, се очакваше да бъде упрекнат в ликвидиране с потребление на смъртоносно оръжие в ликвидиране, обвързвано с тайфа.

Окръжният прокурор на окръг Кларк Стив Улфсън сподели тази седмица, че Дейвис е арестуван без гаранция.

Свързали се по телефона в сряда, Еди Фаал, основаният в Лос Анджелис персонален юрист на Дейвис, отхвърли да разяснява случая, само че уточни, че работи, с цел да помогне на клиента си да получи локално посланичество в Невада.

25-годишният Шакур беше прострелян на излизане от боксов мач на Лас Вегас Стрип. Убийството му прекъсна плодотворната му кариера и дългата десетилетия тайнственост към него оказа помощ да затвърди статута му на водеща фигура в историята на хип-хопа.

„ Не се тормозя “

В началните моменти на ареста, показани на видеото, се вижда по какъв начин служител на реда излиза от полицейска кола на жилищна улица и споделя на мъж: „ Хей, Кефе, Метро полиция, ела тук. Мерси другар. Ела тук. Оценявам вашето подпомагане, нали? "

Тупак Шакур участва на празненството " Cowboy Noir - Red Rock West " в Club USA в Ню Йорк на 2 април 1994 година (Снимка от Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection посредством Getty Images) Тупак Шакур участва на празненството " Cowboy Noir - Red Rock West " в Club USA в Ню Йорк на 2 април 1994 година (Снимка от Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection посредством Getty Images) Рон Галела, ООД/Гети изображения

Дейвис е отведен до транспортно средство, където наподобява, че той поставя телефона си и бутилка вода на капака и споделя, че е бил на разходка, демонстрират фрагментите. След като чиновниците сложиха белезници на китките и глезените му и го качиха в автомобила, фрагментите прекъсват, с цел да видите, че Дейвис е отведен в друга полицейска кола на друго място.

Един служител на реда го пита: „ Е, какво ти взеха, дребосъче? “

Дейвис дава отговор: „ О, дребосъче, най-големият случай в историята на Лас Вегас. “

Полицай: „ О, да? “

Дейвис: " Да. "

Полицай: „ Като неотдавна? “

Дейвис: „ 7 септември 1996 година “

Полицай: „ О, не, дяволите. Еха. Това е доста време... Това е доста време. “

Дейвис: „ Знаеш ли защо приказвам? “

„ Не се тормозя, само че не съм правил нелепости “, чува се да споделя Дейвис в задната част на колата. След това Дейвис и служителят на реда приказват за това, когато полицията е нахлула в дома му през юли, като Дейвис споделя, че екип от SWAT е направил нападението.

Дейвис: „ Поне не направиха огромна сцена, както предишния път. “

Полицай: „ Не са ли създали сцена като последния път? “

Дейвис: „ Не, направиха огромна сцена. Три SWAT единици. … В къщата зад мен имаше куп уоки токита. Видях хора над портата.

Запис от камерата на тялото демонстрира ареста на Дуейн Дейвис. Запис от телесна камера демонстрира ареста на Дуейн Дейвис. Столично полицейско ръководство на Лас Вегас/KVVU

Кадрите свършват, когато служителят на реда и Дейвис идват на местоназначението си и излизат от колата.

CNN се свърза с полицията в Лас Вегас, с цел да получи копие от записа на телесната камера.

Дейвис се слага на мястото на закононарушението от години, заявявайки обществено, че е бил на предната седалка на бял кадилак, когато той спря до колата на Шакур и от задната седалка проехтяха изстрели. Шакур е прострелян четири пъти и умира шест дни по-късно.

Властите дефинираха Дейвис като хипотетичен лидер на заговора за убийството на Шакур, което съгласно тях е възмездие за нахлуване против племенника на Дейвис, произлизащо от по-широк спор сред две банди в Комптън, Калифорния.

Дакин Андоне и Анди Бабино от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР