Дуейн Дъглас Джонсън е роден на 2 май 1972 г.

...
Дуейн Дъглас Джонсън е роден на 2 май 1972 г.
Коментари Харесай

Дуейн Джонсън – скала в живота и на екрана

Дуейн Дъглас Джонсън е роден на 2 май 1972 година в Маями. Израства в семейство на кечисти, което постоянно пътува. Дуейн учи в няколко разнообразни начални учебни заведения и в няколко гимназии. Преди да навърши 17 година е задържан неведнъж за сбивания, обири и измами с чекове. Надарен състезател, Дуейн взе участие в тимовете по футбол, лека атлетика и битка в гимназиите си, написа каналът във vbox7.

Приет е в университета в Маями с цялостна футболна стипендия. Джонсън става част от Националния шампионат на Маями. През 1995 година приключва бакалавърска степен Криминология и физиология.

След футболната кариера, Дуейн започва като играч в Световната федерация по кеч през 1996 година До 2003 година той е деен играч, като печели голям брой трофеи. В кеча Дуейн е прочут като „ Скалата “. Той е трето потомство професионален играч по кеч.

Благодарение на известността си в кеча, Дуейн навлиза с лекост във филмовата промишленост, като бързо става един от най-скъпо платените артисти в Холивуд.

Първите си функции в малкия екран изиграва още през 1999 година в предаването „ Шоуто на кечистите “, а година по-късно се включва в „ Стар Трек “. В киното взе участие във филмите „ Мумията се завръща “, „ Кралят на скорпионите “, „ Херкулес “, „ Спасители на плажа “, „ Джуманджи “, „ Круиз в джунглата “ и още доста други.

Образът на Люк Хобс в поредицата „ Бързи и гневни “ се оказва значима част от актьорското развиване на Джонсън. През 2012 година основава своя лична продуцентска компания.

През май 1997 година Джонсън се дами да Дани Гарсия, бизнесдама и професионален бодибилдър. С нея имат щерка – Симон, която също се занимава с кеч. Двойката се разделя през май 2008 година Август 2012 година в Хавай, Джонсън се дами за изпълнителката Лорън Хашиян, с която имат две дъщери – Жасмин и Тиана.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР