Дует Шик“ е създаден през 1990 г., но бързо набира

...
Дует Шик“ е създаден през 1990 г., но бързо набира
Коментари Харесай

Силната половинка на дует „Шик“ Красимир Гюлмезов: Искаха да ме правят борец, но избрах музиката

Дует „ Шик “ е основан през 1990 година, само че бързо набира известност поради мелодичните песни, които извършват постоянно с въодушевление и позитивни страсти за феновете си. Красимир Гюлмезов е създател на доста шлагери, изпълнени от най-известните български артисти, сред които Лили Иванова, Веселин Маринов, Нели Рангелова и други

 

Той дефинира миналата година като извънредно хубава и добра, защото със брачната половинка му Вили създали 25 концерта в страната. Освен това имали много участия с Веселин Маринов и групата му. Случвали им се хубави неща, имали частни събития… Освен това съумели да отдъхнат на близки дестинации, защото поради възрастта им към този момент не им се върви надалеч, колкото и екзотични да са страните. Обиколили Балканите, а с приятелско семейство посетили и Швейцария. Иначе обичат да отдъхват в Италия.

 

В момента работят върху нови песни по стихове на Мариета Ангелова. Категоричен е, че с цел да се получи хубава ария, е нужно композитор, реализатор и създател, да имат благосклонности между тях. Отбелязал 63-ия си рождения си ден, който е на 10 февруари на идващия ден поради професионални задължения.

 

Признава, че Вили е тази, която дава препоръки в дуета им, той не се постанова, само че дава изчерпателен взор за нещата в музиката, и в текстовете на песните, и в метода на работа. Ангажиментите им стартират от март и нямат край. Надява се по този начин да продължи и отсега нататък.

Обикновено песните се раждат, откакто известно време нещо му витае из главата и напира да излиза. Тогава стартира да прави музиката, само че се опасява да не скапе текста, да не унищожи концепцията на поета. Отбелязва, че той е единствено проводник – Господ спуска мелодията, а той единствено я осъществя.

Песни не се вършат елементарно и не се стига елементарно до сърцата на хората, признава Гюлмезов.

 

Първите си пари спечелил, когато бил възпитаник в Музикалното учебно заведение – някъде в интервала 1977-1978 година Баща му към този момент бил умрял и той се стремял да оказва помощ на фамилията си. Пратили го на лагер школа в Асеновград, за което му платили 28 лв. и с тях си купил дънки и обувки. Когато почнал да изкарва съществени суми, влагал парите в музикални принадлежности. Научил се да се грижи за себе си, да е проведен и порядъчен.

 

Имал афинитет и към спорта – като всички момчета играел футбол. В прогимназията треньор желал да го направи герой, само че той изрично отказал в интерес на музиката. Като човек и сила обаче, носи състезателен дух – постоянно е в придвижване, постоянно прави нещо, не може да спи дълго и да мързелува… Движението го зарежда.

 

Признава, че старостта го тормози. Убеден е, че колкото повече години натрупа човек, толкова повече страховете му нарастват. На 20 години животът е цветя и рози, и човек би скочил от най-високия прозорец в реката, само че с времето се замисля дали да скача или да не скача.

 

Интересува се от политика, само че през последните две години се старае да не е толкова политически надъхан, защото не намира смисъл да се пали. Отвратил се и от футбола, тъй като вижда, че не се играе за тима и за страната, а за нощния клуб, за момичето, за татуировките по тялото…

Той е от хората, държащи на полезностите, които към този момент ги няма в дребна България. И в света е по този начин, само че това не трябва да ни успокоява, безапелационен е той.

Инфо: Уикенд

Тагове: Красимир Гюлмезов Виолета Гюлмезова дует Шик музикант певец творец
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР