DuckDuckGo имала тайно споразумение с Microsoft за проследяване на потребителите

...
Коментари Харесай

DuckDuckGo се изправи пред гнева на потребителите


DuckDuckGo имала скрито съглашение с Microsoft за следене на потребителите (снимка: CC0 Public Domain)

Няма безвъзмезден обяд и последната вест за DuckDuckGo удостоверява това: компанията се изправи пред гнева на своите консуматори, тъй като се разбра, че е имала скрито съглашение с Microsoft за следене на потребителите.

DuckDuckGo от дълго време се популяризира със своите търсачка и браузер „ с фокус върху персоналната цялост “, за които се твърди, че не събират данни за потребителите и техните търсения. Според компанията, механизмът не построява потребителски профили както другите аналогични системи, които наблюдават хората, с цел да им сервират персонализирани реклами.

Сега обаче стана ясно, че тракерите на Гугъл и Фейсбук се блокират в търсещата система, а тези на Microsoft не престават да работят необезпокоявано. Зак Едуардс, откривателят в региона на сигурността, който първи заяви за казуса, по-късно е намерил тракери, свързани с с Bing и Linkedin.

Новината разгневи потребителите, изключително откакто създателят и основен изпълнителен шеф на DuckDuckGo Габриел Вайнбърг се включи в публичния спор, единствено с цел да удостовери достоверността на констатациите.

Очевидно DuckDuckGo има съглашение за синдикиране на търсенията със софтуерния колос от Редмънд. Вайнберг добави, че рестриктивните мерки касаят единствено браузъра и не са свързани с търсачката.
още по темата
Това, което буди неразбиране, е за какво компанията, хвалеща се с опазването на персоналната цялост и своята цялостна бистрота, е запазила сходно съглашение в загадка толкоз дълго.

В изказване, изпратено до BleepingComputer, Вайнбърг споделя, че DuckDuckGo предлага „ отбрана над и оттатък “, каквато други браузъри даже не мислят да вършат, само че че компанията „ в никакъв случай не е обещавала “ цялостна анонимност при сърфиране.

„ Винаги сме били извънредно деликатни в никакъв случай да не обещаваме анонимност при сърфиране, тъй като това, почтено казано, не е допустимо, като се има поради какъв брой бързо тракерите трансформират метода си на работа, с цел да избегнат отбраните и инструментите, които предлагаме сега “, добави той.

„ Когато множеството други браузъри на пазара приказват за отбрана от следене, те нормално имат поради отбраната на бисквитки на трети страни и отбраната от пръстови отпечатъци, а нашите браузъри за iOS, Android и нашата нова бета версия за Mac постановат тези ограничавания върху скриптовете за следене на трети страни, в това число тези от Microsoft. Това, за което приказваме тук, е отбрана над и оттатък, която множеството браузъри даже не се пробват да създадат – т.е. блокиране на скриптове за следене на трети страни, преди да се заредят на уебсайтовете ”.

Шефът уточни още, че компанията ползва описаната политика на всички места, където може, тъй че „ потребителите въпреки всичко получават доста по-голяма отбрана на поверителността с DuckDuckGo, в сравнение с с други браузъри “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР