Дубровник. През следващите две години броят на туристите, допускани в

...
Дубровник. През следващите две години броят на туристите, допускани в
Коментари Харесай

The Telegraph: Дубровник намалява драстично броят на туристите

Дубровник. През идващите две години броят на туристите, допускани в остарялата част на Дубровник, ще бъде фрапантно понижен в опит да бъде предотвратено пренаселването, което има унищожителен резултат за културното завещание на адриатическата перла, написа английският вестник The Telegraph.
Избраният през юни кмет Мато Франкович има упоритости да ограничи броя на посетителите, допускани в остарялата градска част, до четири хиляди на ден. Новите ограничавания надминават даже рекомендацията на ЮНЕСКО, според която в Стария град на Дубровник може да бъдат допускани до осем хиляди души на ден. Франкович увери, че за Дубровник стартира интервал, в който ще бъде комплициран завършек на неконтролируемото увеличение на туристите.
Миналата година ЮНЕСКО предизвести, че международното културно завещание на Дубровник е изложено на риск поради големия брой гости, допускани в града, предава Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
През януари тази година локалните управляващи оповестиха, че ще бъдат конфигурирани камери за наблюдаване и в случай че е належащо, групите от хора ще бъдат спирани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР