Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна много трудна, но сладка

...
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна много трудна, но сладка
Коментари Харесай

Драма, обрати и жизненоважна победа за Ботев Пд срещу Спартак

Дублиращият тим на Ботев (Пловдив) реализира доста сложна, само че сладка победа с 3:2 над Спартак (Варна).

Срещата от 36-ия кръг на Втора лига се игра пред над 300 фенове на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„Канарчетата“ се нуждаеха от трите точки, с цел да запазят възможностите си за оставане във Втора лига. От своя страна гостите играеха единствено за своята чест, като варненци дадоха 100% от себе си, с цел да спънат пловдивчани.

Съставът на Ботев бе заздравен с голям брой играчи от първия тим, само че гостите бяха изцяло равностойни. Още в първите минути пропусна самичък против вратаря.

В 25-ата минута Янчо Андреев откри за гостите с прекрасен удар от границата на наказателното поле – 0:1. Радостта на варненци обаче бе доста къса и след по-малко от 120 секунди изравни след шут от междинна отдалеченост и рикошет в защитник.

На почивката в състава на Ботев бе осъществена насилствена вратарска промяна и Аргилашки напусна контузен. Второто полувреме започва с гол от съблекалнята за Спартак.

Играч в „синьо“ стреля от 20 метра, топката се отби от гредата и Георги Чукалов от близко вкара за 1:2, зарадвайки гостуващата аудитория. Последва безреден напън на „жълто-черните“, като на няколко пъти пловдивчани бяха покрай изравняването.

От своя страна спартаклии като по знамение не стигнаха до трети гол, откакто на два пъти пропуснаха страхотни положения, избавени от. В 71-ата минута даде подтик за цялостен поврат с свръхестествен гол от границата на наказателното поле.

Гостите от Варна по всякакъв начин бавеха времето, а офанзивите на пловдивчани летяха една след друга, като най-чистата обстановка бе пропусната от, чийто удар бе избавен от вратаря. В добавеното време „канарчетата“ получиха фаул пред наказателното поле, а Нади Точукву с обмислен изстрел прати кълбото в мрежата за крайното 3:2.

По този метод тимът на Ботев отвори задатък от три точки пред намиращите се в зоната на изпадащите тимове на Марек и Септември (Симитли). В оставащите два кръга до края „канарчетата“ имат аудиенция на ЦСКА 1948 и домакинство на Марица (Пловдив).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР