Dubioza Kolektiv ще изнесе концерт на 5 юли в София,

...
Dubioza Kolektiv ще изнесе концерт на 5 юли в София,
Коментари Харесай

Dubioza Kolektiv празнува в София с концерт

Dubioza Kolektiv ще изнесе концерт на 5 юли в София, на колодрума в Борисовата градина, оповестяват уредниците от " Строежа " и Fest Team.

Тази година босненска група чества две десетилетия - от първото им показване през 2003 година и първия албум през 2004 година до настоящия Agrikultura, те са записали 10 албума, 1 миниалбум и 1 двоен LP онлайн. Музикантите са изнесли над хиляда концерта в 42 страни, а броят на уличните и ad hoc осъществявания е безмерен, показват уредниците.

" След пандемичната пауза, по време на която те продуцираха 17 епизода от " Шоуто под карантина “ за своите почитатели, а постпандемичното турне на Dubioza Kolektiv, " Отново на пътя ", започва през март предходната година и до края на декември те организираха съвсем 100 концерта в 23 страни ", допълват от " Строежа " и Fest Team.

" В Европа сме изнасяли концерти във всички страни, като се изключи Исландия, Молдова, Беларус и Латвия. Бихме желали да използваме опцията да призовем уредниците на концерти в тези страни да ни поканят да изнесем концерт там за нашата 20-та годишнина, единствено поради статистика ", споделя Ведран Муягич.

" Всички смешки настрани, просто вземете под внимание над хиляда саундчекове и четири износени микробуса, по-късно се пробвайте да умножите броя на концертите по броя на изминатите благи и всичко това по броя на дните, прекарани на път. Ето по какъв начин ние станахме това, което сме в този момент - вършим това, което обичаме и в което имаме вяра. Животът ни е музика и фамилиите ни живеят живота на музиканта с нас ", добавя той.

Преди няколко години Dubioza Kolektiv счупи всички предходни върхове по посещаемост на фестивала Exit и свири пред половин милион души на полския фестивал Woodstock (сега Pol`and`Rock). Glastonbury (Великобритания), Sziget (Унгария), Roskilde (Дания), Lowlands (Нидерландия), Pohoda (Словакия) са единствено част от огромните фестивали, на които Dubioza Kolektiv взе участие през последните години.

" За тази годишнина Dubioza честват с огромното си семейство, а точно публиката. Не съм огромен почитател на празненствата за годишнини ", споделя Брано Якубович. " Но честваме тази с вярата, че ще получим тази кутия шоколадови бонбони, която години наред се върти на рождените дни, която никой не желае да отвори, тъй като постоянно е по-удобно да я подарим.

Очакваме всеки концерт с неспокойствие като за първи и свирим като за последно. През 2023 година ще проведем огромен брой концерти, които към този момент са оповестени в Германия, Франция, Австрия, България, Белгия, Испания, Хърватска, Сърбия, Словения ", добавя той.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР