Дубай вече на облага с 30-процентов акциз алкохолните напитки и

...
Дубай вече на облага с 30-процентов акциз алкохолните напитки и
Коментари Харесай

Дубай премахва акциза върху алкохола

Дубай към този момент на полза с 30-процентов данък алкохолните питиета и не изисква от чужденците да заплащат за скъпи разрешителни, с цел да си ги купуват, оповестява CNN. Целта на емирството е да притегли повече туристи и експерти от разнообразни области.

Либерализацията е с едногодишен експериментален интервал, показват локални медии, представени от " Ройтерс ". Промяната не визира локалните мюсюлмани, на които продължава да им бъде неразрешено да имат позволение за покупка на алкохол. Около 90% от живеещите в Дубай обаче са чужденци.
 Все повече българи купуват първокласни парцели в Дубай
Все повече българи купуват първокласни парцели в един от най-скъпите градове в света

На първо място по брой купени парцели от чужденци са Индия, Китай Русия и Украйна

Посетителите на Дубай са похарчили в емирството рекордните 29 милиарда $ единствено през предходната година, излиза наяве от данни на Световния съвет по пътуванията и туризма. Градът обаче има сериозна конкуренция в лицето на Саудитска Арабия, която влага съществено в туристическия си бранш, с цел да понижи зависимостта на стопанската система си от петрола.
 Имение в Дубай счупи върха за най-скъпо продадено жилище в Персийския залив
Имение в Дубай счупи върха за най-скъпо продадено жилище в Персийския залив

Вилата е наречена Casa Del Sole и е продадена за 82,4 милиона $

Това принуди освен Дубай, само че и други емирства в ОАЕ да трансформират някои от политиките си, с цел да станат по-атрактивни за чужденците. Така на от ден на ден места е законно съжителството на неженени двойки, алкохол се продава по време на Рамазана, а работната седмица се стандартизира от понеделник до петък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР