ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — От години изменението на

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — От години изменението на
Коментари Харесай

Баку към бъдещето: След безизходица преговорите на ООН за климата ще бъдат в Азербайджан през 2024 г.

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — От години изменението на климата е фактор — не единственият — във войните и спорове. Сега за първи път това е част от спокойно съглашение.

Дългогодишно безпокойствие, което трансформира избора за климатичните договаряния на Организация на обединените нации през идната година в мелодрама и тайнственост, позволена като част от пандизчия разменно съглашение сред Азербайджан и Армения. Той сложи началото на договарянията за климата на COP29 през 2024 година да бъдат в град, където е създадено едно от първите петролни залежи в света преди 1200 години: Баку, Азербайджан.

Това също значи, че за тил до тил години една петролна нация ще бъде хазаин на диалози за климата - където фокусът постоянно е върху премахването на изкопаемите горива. И ще станат три следващи години, в които Организация на обединените нации слага демонстративната си конференция, където митингите и гражданската ангажираност постоянно заемат централно място, в нация с ограничавания върху свободата на словото.

През 2021 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР