Жена от Тексас, известна като „Нахалния шофьор на камион“, напуска Дубай след продължил месеци съдебен спор, казва адвокат

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) – Жена от Хюстън, известна
Коментари Харесай

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) – Жена от Хюстън, известна онлайн като „Нахалния шофьор на камион“, която е била блокирана в Дубай в продължение на месеци заради кавга в агенция за коли под наем е напуснала Обединените арабски емирства във вторник, каза адвокат на жената. през Обединеното кралство на път обратно към САЩ, каза Рада Стърлинг, която ръководи наета застъпническа група, която отдавна критикува ОАЕ, наречена Задържани в Дубай.

Алън плати депозит от 1360 долара на полицията в Дубай, за изчисти забраната за пътуване, пред която е изправена, каза Стърлинг.

Не беше ясно дали Алън все още има правни оплаквания срещу нея в ОАЕ, федерация от седем шейхства на Арабския полуостров. Длъжностни лица в Дубай не върнаха незабавно искане за коментар, нито Държавният департамент на САЩ.

Обстоятелствата около априлския спор в неидентифицирана агенция за коли под наем също остават неясни. Алън по-рано е бил в кола под наем, участваща в катастрофа.

Стърлинг описва Алън като изправен пред възможни обвинения за „викане“ на служител на агенцията за коли под наем, без да уточнява какво е казал Алън по това време . Стърлинг обвини служителя на агенцията за коли под наем, че е „повишил тон“ на Алън и я е последвал от магазина по заплашителен начин по време на инцидента. жалба от агенцията за коли под наем за това, че Алън я „обвинява в клевета и клевета на служител по време на спор за таксите за коли под наем.”

ОАЕ има правила, които стриктно регулират речта далеч отвъд обичайното в западните нации. Вдигнат среден пръст при спор за трафик, текстово съобщение, което нарича някого по име или псувни на публично място, лесно могат да предизвикат криминални дела - нещо, което чуждестранните туристи, които се стичат тук, може да не осъзнаят, докато не стане твърде късно.

Под Законът на Емирството, публичното обида на друго лице може да доведе до присъда до една година затвор и глоба от 5450 долара. Споровете относно таксите на агенциите за коли под наем са довели и до други чуждестранни туристи, заседнали в града-държава в миналото.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР