Дубай е привлекателен център за туристите. Всеки от нас знае

...
Дубай е привлекателен център за туристите. Всеки от нас знае
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да знаете за летището в Дубай и със сигурност ще ви удивят

Дубай е прелъстителен център за туристите. Всеки от нас знае най-големите забележителности, които може да бъдат посетени там като най-високият небостъргач в света Бурж Кхалифа. Но има една атракция, която рядко участва в стратегиите на туристическите организации и това интернационалното летище на Дубай. Защо? Предлагаме ви 10 неща, които би трябвало да знаете за летището в Дубай, които сигурно ще ви удивят, събрани от ceoworld.com.

1. Най-бързо развиващият се авиационен център в света

Ако приказваме за данните от 2022 година, летище Дубай е записало 66 милиона пасажери и предвижда броят им да се усили до 83,6 милиона до края на 2023 година Тъй като е директна зона за над 100 самолетни компании, летището предлага най-хубавите улеснения и всички съвременни уреди.

2. Тук се намира и най-големият безмитен магазин

Целият град е цялостен с магазини и летището не прави изключение. То разполага с голям брой безмитни магазини, които оферират първокласни артикули като златни бижута, артикули на огромни фешън марки, козметични артикули, електроника, слънчеви очила, книги, алкохол, тютюневи произведения, часовници, сладкарски произведения и доста други. Шопингът е едно от нещата, с които може да загубите няколко часа по време на престой.

3. На летището има петзвезден хотел

Може да се възползвате от това чисто улеснение, когато сте изтощени след дълъг полет и имате потребност от отмора. Dubai International Hotel се намира на Терминал 1. Той предлага конферентна зала, заведения за хранене и плувен басейн.

4. Има и на ниска цена хотел

Летището разполага и с хотел Snooze Cube, който предлага с дребни стаи в самия Терминал 1. Човек може да се възползва от удобствата като душ, wifi и даже няколко часа сън за номинална сума от към 16 $. И най-хубавото - не би трябвало да се приеснявате, че ще изпуснете полет - личният състав ще се погрижи да ви предизвести преди идващия ви полет.
 Снимка 629841
Източник:

5. Летището е център за голям брой самолетни компании

Летището е център за FlyDubai, Qantas и Emirates Airlines. Emirates постоянно е бил любим на хората по явни аргументи и е една от най-хубавите пътнически самолетни компании.

6. Летището е задоволително огромно, с цел да побере самолета A380

Едно от пространствата на Терминал 3 извършва задачата да побере големия аероплан Airbus A380. Това значи, че е в положение да качи умерено над 800 пасажери. Останалите елементи на постройката разполагат с подземни влакове и тунели, което единствено по себе си е новаторско.

7. Има дзен градини

Летището предлага да разпуснете от страса с хипнотизираща дзен градина, която е райско място и бягство от паниката на летището. Това е съвършен вид за хора, които обичат да бъдат измежду природата. Дзен градините на Терминал 3 имат тучна растителност, красиво езерце с рибки и доста пейки, на които да седнете и да се отпуснете. Ако имате деца, може да се възползват от зоната за игра.

8. Летището обезпечава най-бързия Wifi

Wi-Fi на летище Дубай е най-бързият в света. Просто се свържете към мрежи " DXB Free WIFI " или " DWC Free WIFI ", с цел да получите достъп. Обикновено е безграничен, само че в случай че трафикът е прекомерно огромен, се дава стеснен достъп на пасажерите. В този случай те могат да си купят безграничен достъп за ден към 8 $.
 Снимка 629842
Източник:

9. Множество развлекателни уреди

Освен гореспоменатите дзен градини, летището предлага доста места и способи за забавление. Отидете на масаж или сауна в парните бани, гледайте кино или просто отидете на фитнес. Ако обичате да плувате, плувният басейн също биха били вид за вас. Ако нищо не работи, може да се отдадете на извършване на покупки.

10. Там работят над 90 хиляди чиновници

Туризмът на летището процъфтява, като всичко други в града. Тъй като това летище е най-натовареното в света, то се нуждае от голям брой хора, с цел да се оправят с трафика. Служителите са над 90 хиляди.
 Снимка 629843
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР