Дубай е една от точките на световен ръст, която е

...
Дубай е една от точките на световен ръст, която е
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Единствено за избраните ли е бъдещето?

Дубай е една от точките на международен растеж, която е обвързвана в забележителна степен освен с целия арабски свят, с точките на растеж на арабския свят, а главно със Запада. Арабските шейхове са част от западния естаблишмънт. Такава зона може да се появи в Югоизточна Азия, т.е. да се появи цяла редица такива технополиси, които ще бъдат профилирани в обслужването на богатите и свръхбогатите хора и по този начин ще вземат решение задачата на своята сигурност във връзка с останалото население на тази страна, да вземем за пример от Тайланд.

Ако ти в някаква зона гарантираш високо ниво на обслужване на богатите и свръхбогатите, значи тази зона ще бъде предпазена надеждно от всички останали, т.е. по този начин върхушката взема решение своята задача благодарение на друга върхушка. Друг е въпросът, както споделят античните dat nihil fortuna mancipio - “съдбата не прави нищо постоянно ” - ориста на Римската империя свидетелства точно за това. Ако прехвърлим нашата обстановка (помнейки, че всички исторически аналогии са повърхностни) върху Римската империя, то Римската империя също е в самия си край. Също има опити за основаване на такива технополиси, крепости. Римляните минават от градовете към такива укрепени вили след рецесията от III. Строят същите укрепени зони, които все пак по-късно са пометени от варварите.

Впрочем, в случай че погледнем Дубай, там са построени такива големи здания, да вземем за пример, сграда-платно, освен това всичките здания се строят по един и същи принцип - долната трета са заведения за хранене и хотели, трета са офиси и трета са квартири за доста богати хора. Там се приземява хеликоптер. Отвежда те в различен сходен небостъргач, т.е. можеш въобще да не се смесваш с тълпата простолюдие, да не влизаш в контакт с него.

Мисля, че Жак Атали под международно държавно управление има поради не някаква система, която обгръща целия свят, а управителните фрагменти, които ще ръководят 5-10% от международното население, проведено в развити анклави. Останалите ще бъдат в изтласкани в същото състояние, в което през днешния ден се намират Афганистан, Сомалия, Колумбия, Конго. Тоест това, което може, ще го управляват. И ще има някаква зона. И сред тях и тази зона ще има буфер. Например, преди събитията в Близкия изток, ролята на подобен буфер се извършват от Тунис, Алжир, Либия и Египет. (Те обективно блокират притока на бежанци към Европа. Сега този буфер го няма).

Убеден съм, че строителството на сходни кули в актуалния свят, такива технополиси, били те в Америка, Силициевата котловина или нещо друго - това е един от индикаторите за края на този свят. Този свят към този момент не може да обхване цялата планета. Има точки на растеж, както в манастирите в късната римска империя, където се концентрират познания, където елитът се концентрира. Но както споделя Станислав Иржи Лец: “В смутните времена не влизай в себе си, там най-лесно може да те намерят ”. Мисля, че замъците, кулите, технополисите могат дълго време да вземат решение казуса, само че не вечно, тъй като постоянно ще пристигна уреченият час и ще стартира преселението на народите. Именно тези зони ще станат първи цели за новите варвари.

“Трансхуманизмът ” е последната вяра на западния човек. Когато очакванията за ИИ, киборгизацията и впрочем софтуерни пробиви не се оправдаят, за жителите на мегаполисите ще настъпят най-тежките последствия. В мекия вид внезапно ще се усилят актуалните трендове на растеж на психическите болести и измирането ще се случва в задоволително удобни условия. Ако може да се нарекат комфорт ежедневните мъчения, които изпитват жителите на огромния град в изискванията на нуждата да следват хиляди правила, които не оставят никаква опция да си самият себе си. В по-краен вид изцяло откъснатите от действителността елити, пробвайки се да слагат под надзор популацията, ще създадат злополуката по-малко управляема. Социалните спорове и вътре в мегаполисите и изключително с останалото население ще се ускоряват, до момента в който не завършат с разлагане на софтуерната цивилизация и отчасти избавление от нейните окови на извънредно измъчения човек.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР