Дубай е една от най-посещаваните туристически дестинации в света, а

...
Дубай е една от най-посещаваните туристически дестинации в света, а
Коментари Харесай

Кое е най-посещаваното място в света за 2023 г

Дубай е една от най-посещаваните туристически дестинации в света, а огромна част от туристите идват тук освен с цел да преглеждат локалните забележителности, само че и с цел да обикалят бутиците на най-известните и скъпи марки. А комерсиалните център Dubai Mall е най-предпочитаното за задачата място.

Той е вторият максимален по повърхност в света и в него се обитават повече от 1200 магазина. Намира се тъкмо до най-високата постройка в света Бурж Халифа. От отварянето си през 2008 г е едно от най-посещаваните места в света като всяка година броя на купувачите и тези, които идват просто да прегледат, не спира да пораства.

Така през 2023 година доближи до нов връх и притежателите от Emaar се похвалиха, че молът е имал цели 105 милиона гости, което го прави най-посещаваното място в света. През 2022 г техният брой е 88 милиона и нарастването е с цели 18%.

За първите два месеца на тази година пък са регистрирани 20 милиона посетители и се очаква техният брой до края на годината да надвиши този от предходната. От Emaar също по този начин обявиха, че молът е притегателна точка за хора от целия свят и е знак на впечатляващия статус, напредничавото мислене и добре развитата стопанска система на града, написа Daily Mail.

Така зa поредна година комерсиалният център в Дубай има голяма преднина пред доста други не по-малко популярни места по света като Ниагарските водопади или Тайм Скуеър да вземем за пример, които имат три-четири пъти по-малко визити на годишна база.

Dubai Mall успява да реализира, даже и да нахвърли задачите на основателите си от преди 10 и повече години. Той е и хазаин на разнородни събития, включително и от света на модата, с което още повече притегля интереса на локалните и чуждестранни туристи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР