ДУБАЙ — С един месец до края, 2023 г. ще

...
ДУБАЙ — С един месец до края, 2023 г. ще
Коментари Харесай

2023 г. ще бъде най-горещата година в историята, казва ООН

ДУБАЙ — С един месец до края, 2023 година ще доближи световно стопляне от към 1,4 градуса по Целзий (2,5 по Фаренхайт) над прединдустриалните равнища, добавяйки към „ оглушителна дисхармония ” от счупени климатични върхове, заяви Световната метеорологична организация (СМО) в четвъртък.

Временният отчет на СМО за положението на световния климат потвърждава, че 2023 година ще бъде най-топлата година, записана от огромен марж, заместващ предходния рекордьор от 2016 година, когато светът беше с към 1,2C по-топъл от междинната за прединдустриалната ера.

Това прибавя към неотложността, пред която са изправени международните водачи, до момента в който се борят с последователното унищожаване изкопаеми горива на годишната среща на върха за климата COP28 на Организация на обединените нации, която стартира в четвъртък в Дубай.

„ Нивата на парникови газове са рекордно високи. Глобалните температури са рекордно високи. Покачването на морското равнище е рекордно високо. Антарктическият морски лед е рекордно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР