Дуайт Грант (10-2) постигна успех с разделено съдийско решение(29-28, 29-28,

...
Дуайт Грант (10-2) постигна успех с разделено съдийско решение(29-28, 29-28,
Коментари Харесай

Скучен двубой завърши с противоречиво решение на UFC 236

Дуайт Грант (10-2) реализира триумф с разграничено съдийско решение(29-28, 29-28, 27-30) над Алан Джоубан (16-7) в полусредна категория на галавечерта UFC 236 в дуел, който несъмнено разочарова и заслужи освирквания от почитателите. Двамата нокаутьори се предполагаше, че ще предложат представление с замени на комбинации в стойка (Грант имаше 7 нокаута на сметката си, а Джоубан - 11), само че вместо това борбата им бе много скучновата. Все отново съдиите присъдиха успеха на Грант, въпреки че нито един от двамата бойци нямаше солидни причини да претендира за превъзходство.

Двамата започнаха внимателно, преди в 45-ата секунда на рунда Джоубан да реализира тейкдаун, въпреки и единствено за няколко мига. Грант се изправи и отговори с мощно дясно кроше, след което двамата продължиха надлъгването в средата на осмоъгълника. Грант опитваше да респектира с вътрешни лоукикове, а след това пласира и ляво кроше, единствено че съперникът му не изглеждаше изключително разтърсен. Екшънът до края на рунда бе стеснен до несполучливи опити за крошета и кикове от двамата, като те размениха по едно попадение с лява ръка.

Битката във втория рунд продължи да се развива в стойка, като и двамата внимаваха да не влизат в замени на комбинации, тъй като към този момент осъзнаваха каква мощ имат и че всеки удар може да е финален. Джоубан бе този, който стъпваше напред, а Грант гледаше да отвърна с лоукикове, с цел да стопира стремежа му. Бойците се движеха доста, само че надългването взимаше връх и феновете не виждаха нищо значително в първите 4 минути на рунда. В последните 60-ина секунди почитателите в залата започнаха да освиркват неналичието на каквито и да е значими удари, а недоволството продължи и по време на паузата сред обособените елементи.

Грант продължаваше да залага на лоукикове, до момента в който противникът му се движеше внимателно към него. В третия рунд най-малко двамата опитваха да пласират мощни крошета, въпреки и главно несполучливо, като дуелът продължаваше в стойка без никакви мисли за тейкдауни. Освиркванията продължаваха да съпровождат неналичието на забавни събития в осмоъгълника, като най-любопитен бе предният десен кик в слабините на Грант. Джоубан опита да увеличи темпото в последните 120 секунди на дуела, само че можеше да се похвали само с надзор на разположението на двамата в осмоъгълника, до момента в който "изяждаше " няколко лоукика от Грант. 15 секунди преди края Грант реализира тейкдаун и опита да задуши в тил съперника, само че не сполучи и съдиите трябваше да дефинират спечелилия от разочароващия конфликт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР