Дуалната форма на обучение вече има своите първи випускници. Те

...
Дуалната форма на обучение вече има своите първи випускници. Те
Коментари Харесай

Първи успешен проект в дуалното обучение

Дуалната форма на образование към този момент има своите първи випускници. Те са с профил „ Фирмен мениджмънт” и част от пилотна стратегия осъществена от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) взаимно с Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ).

„ Нашата упоритост е да продължим с стопански обвързваните специалности, само че и да създадем механически, където има мощен интерес. Проблемът е, че нямаме задоволително капацитет от страна на огромни компании, които желаят да стартират работа с 20-30 души клас в естественото образование. Сегашният курс го направихме с хора 18+ и ги взехме от свободния пазар. Обучавахме ги в допълнение отвън рамките на настоящото обучение в училището”, сподели за Факти.бг лекар Митко Василев, основен шеф на ГБИТК. Той добави, че има подготвеност от други гимназии, които са съгласни, съществуващите паралелки да ги ориентират на практика към предприятия, които имат потребност от нови фрагменти. „ Правим опит в Пловдив и София. В Германия това е национална идея а за компаниите това е въпрос на чест, защото не всички компании могат да бъдат позволени в тази система”.

„ В Германия този тип образование има многовековна история. Всеки втори, който приключва обучение в Германия, взема решение да взе участие в подобен тип образование. Именно по тази причина то подсигурява несъмнено работно място. Това беше пилотен план, а те нормално са свързани с вярата, че ще се намерят и други, които да последват този пример”, сподели Н.Пр. Детлеф Лингеман, дипломат на Федерална република Германия в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР