Дуа Липа е изправена пред трети съдебен иск заради хита

...
Дуа Липа е изправена пред трети съдебен иск заради хита
Коментари Харесай

Съдят Дуа Липа за трети път заради песента ѝ Levitating

Дуа Липа е изправена пред трети правосъден иск поради шлагера си " Levitating ", оповестява английския в. " Гардиън ".

Искът за авторски права е на стойност няколко милиона $ и е подаден в понеделник в Лос Анджелис от музиканта Боско Канте. Той твърди, че певицата и Warner Music Group нелегално са употребявали запис, изработен с неговия talk box (блок за резултати, който трансформира звука на музикален инструмент - б.ред), в ремиксите на сингъла.

Искът се базира на уговорено съглашение сред Канте и основателите на песента, съгласно което основаният от музиканта запис може да се употребява единствено в истинската ария, само че не и в следващи ремикси. Канте желае повече от 20 млн. $ за хипотетичното нарушаване на авторските права върху няколко ремикса, в това число този с The Blessed Madonna и рапъра DaBaby.

" Billboard " оповестява, че юристите на Канте настояват, че той " е направил многочислени опити за разрешаване на този въпрос без правосъден развой, само че тези старания са били несполучливи, заради нежеланието на ответниците да сътрудничат или да поемат отговорност за това жестоко нарушаване на авторските права на ищеца ".

" И трите ремикса са употребявали и присъединили по-голямо количество творби на ищеца от употребяваното в истинската версия. Ответниците не са потърсили и не са получили от ищеца никаква оторизация или позволение да употребяват композицията или звукозаписа на творбата на ищеца ", се твърди в желае.

Представители на 27-годишната британско-албанска певица не са коментирали случая.

Този иск е третото правно деяние, заведено против песента " Levitating " и Дуа Липа. През март 2022 година основаната във Флорида реге група Artikal Sound System твърди, че певицата е откраднала съществена мелодия от тяхната ария " Live Your Life ", издадена през 2017 година Групата отдръпна делото си през юни 2023 година, откакто арбитър постанови, че няма доказателства, че основателите на " Levitating " са имали " достъп " до по-ранната версия на въпросната ария - детайл, който се оказа основен по делото.

Другият иск е от 2022 година и е подаден от създателите на песни L Russell Brown и Sandy Linzer,които настояват, че Липа е заимствала мелодията за шлагера си от техните произведения " Wiggle and Giggle All Night " от 1979 година и " Don Diablo: от 1980 година Адвокатите на певицата настояват, че тя в никакъв случай не е чувала нито една от двете песни, преди да напише " Levitating ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР