DSS (Дигитални и софтуерни решения) дарява напълно оборудвана лаборатория на

...
DSS (Дигитални и софтуерни решения) дарява напълно оборудвана лаборатория на
Коментари Харесай

Дариха лаборатория на Техническия университет в София

DSS (Дигитални и софтуерни решения) подарява изцяло оборудвана лаборатория на Техническия университет - София в границите на център УНИТе, построен по план G05M2OP001-1.001-0004 УНИТе. Залата на DSS е съвременно обзаведена, носи предприемачески дух и е оборудвана с високо качество преносими компютри за потребностите на студентите и университета.

Дарението е единствено част от продължаващата тактика на DSS да влага в развиването на млади ИТ експерти. За последните 2 години компанията провежда стажантски стратегии за студенти, които имат опция да се допрян до същински бизнес проблеми и да надградят знанията си в области, по-слабо застъпени в просветителните стратегии. На отличилите се стажанти се предлага непрекъснато работно място в DSS, което е страховит старт за кариерата на доста млади гении.

Някои от най-известните фрагменти на компанията са почнали точно като сполучливо приключили стажанти в програмата.

DSS подписва и тригодишен контракт с Техническия университет да води образователни занятия. ИТ мениджъри от компанията преподават в специалности Киберсигурност, Компютърно и софтуерно инженерство и Информационни технологии в промишлеността и водят лекции на разнообразни тематики, някои от които Web програмиране, Бази данни, Обектно-ориентирани езици и други.

На 31 март от 10 ч. ще се състои и публично разкриване на DSS лабораторията, на което, от страна на Дигитални и софтуерни решения ЕООД, ще участват Пламен Наков - Управляващ шеф, Георги Котов - ИТ Директор. От страна на домакина, Технически университет - София, посетители ще бъдат проф. дн инж. Иван Кралов - Ректор; проф. дн инж. Георги Тодоров - Председател на Общото събрание; проф. доктор Георги Венков - Зам.-ректор научен състав и съгласуваност, доцент доктор инж. Лидия Гълъбова - Зам.-ректор научна и приложна активност, Никола Николов - Главен секретар; проф. доктор инж. Огнян Наков, Декан на Факултет Компютърни системи и технологии и други представители на академичното управление на университета и студенти.

За DSS

Digital and Software Solutions, или в резюме DSS, основана през 2017 година в България, се занимава със софтуерно създаване, даване на консултантски услуги за бизнеса в разнообразни ИТ области, доставка и поддръжка на хардуер и ИТ аутсорсинг на екипи или обособени човеци. Компанията създава уеб платформи и десктоп приложения, дава подготвени системи за цифровизация и автоматизация в огромни организации и внедрява и поддържа ServiceNow платформата и модули към нея.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР