ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК,

...
ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК,
Коментари Харесай

Иновативно решение от ДСК Мобайл и Viber улеснява паркирането в Бургас

ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК, и Община Бургас осигуриха опция за възнаграждение на паркирането в града с банкова карта. Това става посредством чатбот решение във Viber - CityGate, което ще обезпечи на жителите и гостите на гр. Бургас по-евтин и комфортен метод за паркиране на колите им в синя и зелена зона в града.

„ Като една най-активните и новаторски общини, ние постоянно се стремим да улесним нашите жители и посетители с съвременни градски решения, които са използвани в всекидневието и им носят спомагателна добавена стойност “, разяснява Андрей Рунчев, шеф бургаското общинско дружество „ Транспорт “.

„ Избрахме Община Бургас, тъй като постоянно е подготвена да внедри и предложи на жителите и гостите си най-новите и новаторски технологии и платформи. Решихме да го изпълним взаимно с Viber - най-голямата чат платформа в България. Това решение надгражда стратегическото партньорство, което обявихме през май тази година “, сподели във връзка старта на услугата Александър Василев, шеф „ Продажби и ръководство на сътрудници “ в ДСК Мобайл.

Решението се осъществя през най-популярното приложение за връзка в България, като 94% от потребителите на смарт телефони в страната употребяват Viber. Всеки искащ може да употребява този новаторски и елементарен метод за паркиране, като потърси CityGate във Viber, записва се, вкара своята банкова карта и надлежно, заплати с нея паркирането на автомобила си в Бургас.

Веднъж конфигурирано на телефона, приложението за онлайн възнаграждение обезпечава автоматизирано локиране на местоположението на потребителя. В него може да намерите информация за работното време на зоните за почасово платено паркиране, както и настоящи вести за Бургас.

Услугата може да се употребява неведнъж. Съществува и алтернатива за въвеждане на данни за безграничен брой транспортни средства, както и безграничен брой банкови карти.

Проектът е пилотен. dsk Ventures възнамерява да вкара услугата в доста други български общини. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР