ДСИ е напълно решена да подкрепи и ръководи реформите в

...
ДСИ е напълно решена да подкрепи и ръководи реформите в
Коментари Харесай

Ахмети с нови думи на подкрепа за Зоран Заев

ДСИ е изцяло решена да поддържа и управлява промените в правосъдната система, като систематичните промени и върховенството на закона би трябвало да са приоритет, съобщи водачът на ДСИ Али Ахмети на среща с американския дипломат Джес Бейли.
Двамата разговаряха и за пътя на Македония към НАТО и Европейски Съюз, като Ахмети акцентира, че връзките с Атина и София добиват доста градивно измерение и се вижда съдействие в духа на решаването на разногласията, съобщи БГНЕС.
Кой пречи на Македония?
Същевременно обаче напрежението по отношение на външна интервенция в Македония и политическия ѝ живот не стихва.
Унгарският министър председател Виктор Орбан се пробва да подсигури леговище на някогашния македонски водач Никола Груевски и най-близкото му обграждане. Това опонира на всички европейски полезности, освен в границите на Европейския съюз /ЕС/, само че и в самата Унгария. Това предизвестие насочи ръководителят на Националния политически съвет " Егит " Виктор Сигетвари.
Според Сигетвари, Орбан е взел участие интензивно в акцията в поддръжка на " проруски насочения Никола Груевски ". " За благополучие този проект се провали, макар директното присъединяване на унгарския министър председател и още няколко политици в предизборната акция в Македония ", добави Сигетвари.
" Орбан не съумя да помогне на проваления македонски политик Груевски, който искаше да дестабилизира Балканите посредством съветско въздействие, по време на локалните избори... Сега Груевски и най-приближените му хора търсят леговище в Унгария, макар отнетия му интернационален паспорт заради обвинявания в тежка корупция... Приемането от страна на Орбан на един проруски политик и представител на наказателен режим би било обратно на балканската тактика и ползи на Унгария, в това число и на представители от разследващите служби. Доста притеснителен е фактът, че унгарското държавно управление желае да помогне на македонски политик, който обслужва съветските ползи и е против европейските вероятности и против историята на личния си народ ", сподели още Сигетвари.
Реакция имаше и от страна на Русия - в лицето на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. По думите ѝ, македонският министър председател Зоран Заев си правел пиар, като казвал, че Русия възнамерявала да го " ликвидира политически ".
" Смятаме, че сходни изявления са освен безпочвени подмятания и даже някакви маниакални структури, само че по принцип наподобяват на опит за автопиар и показване като жертва ", уточни Захарова. По думите ѝ, Заев прикрива с такива изявления " ускореното привличане в Северноатлантическия пакт на балканските страни, които още са отвън рамките на структурите на НАТО ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР