ДСБ са готови на компромиси на изборите за кмет, защото

...
ДСБ са готови на компромиси на изборите за кмет, защото
Коментари Харесай

Йордан Иванов: ДСБ са готови на компромиси за местния вот

ДСБ са подготвени на взаимни отстъпки на изборите за кмет, тъй като е належащо да има обединяване, което да се опълчи на ГЕРБ. Това сподели Йордан Иванов, зам.- ръководител на ДСБ и народен представител от „ Демократична България “ в студиото на „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS. Той добави, че да се приказва за съответни имена е рано.

По мотив вероятно обединяване на „ Спаси София “, „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ Иванов удостовери, че първо би трябвало да се обединят силите, които могат да наложат почтено ръководство в локалната власт, а по-късно да бъдат дискутирани съответни имена.

„ Българските общини са феодализирани и огромна част от корупционния модел на ГЕРБ се гради точно на локални феодали и дерибеи “, съобщи той. И добави, че Демократична България и Политическа партия би трябвало да се явят дружно в регионалните центрове, с цел да се противодейства на този модел.

По думите на Иванов е „ значимо да има единство на реформаторските сили, които могат да привлекат браншовите организации в ръководството на градовете “.

„ Демократична България “ няма да поддържа ГЕРБ за първи мандат за сформиране на кабинет и няма да взе участие в държавно управление с тях, сподели още Иванов. Възможно е да има държавно управление с втори мандат на Политическа партия, само че то ще бъде държавно управление на малцинството, подкрепено от други политически сили, приключи депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР