ДСБ потвърди подкрепата си за кандидата за премиер Николай Денков,

...
ДСБ потвърди подкрепата си за кандидата за премиер Николай Денков,
Коментари Харесай

ДСБ подкрепя Денков за премиер и иска редовно правителство, което да проведе реформи

ДСБ удостовери поддръжката си за претендента за министър председател Николай Денков , излъчен от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП–ДБ). Позицията на партията, която е част от обединяването „ Демократична България “, идва часове преди президентът Румен Радев да връчи на държавно управление на претендента за министър председател на ПП-ДБ.

Преди седмица ПП-ДБ и ГЕРБ оповестиха, че са постигнали единодушие за, подкрепено от двете обединения. Договорката планува Николай Денков и Мария Габриел от ГЕРБ да се редуват на позицията министър председател, като първи да я заеме Денков.

В събота обаче договарянията за общо ръководство с ПП-ДБ като уточни за причина публикуван от депутата Радостин Василев запис на онлайн съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

Впоследствие представители на ГЕРБ предложиха Мария Габриел да получи мандата за сформиране на държавно управление с втория мандат от президента и тя да бъде министър председател преди Денков. Самият Денков сподели в неделя, че подобен въпрос не стои.

В понеделник ДСБ удостовери поддръжката си за Денков и „ постигнатата управническа формула “.

„ Ще поставим всички вероятни старания, с цел да бъде излъчен постоянен кабинет, който да овладее изострената политическа рецесия и организира нужните промени “, показва партията.

„ ДСБ взема политическите си решения с оглед националния интерес и не се поддава на политически интриги и шантаж, координирани от силите, които целят отклонение от евроатлантическия път на България и връщането и в прокремълската сфера на въздействие “, се споделя още в позицията.

Представители на другите партии в „ Демократична България “ също показаха поддръжка за държавно управление с министър председател Николай Денков.

Съпредседателят на Зелено придвижване Владислав Панев сподели пред Българска национална телевизия в неделя, че е „ доста значимо за промените в страната учен Денков да е министър председател през идващите 9 месеца “.

Председателят на „ Да, България “ Христо Иванов уточни пред БНР още веднъж в неделя, че е „ безусловно императивно “ да се излъчи държавно управление с втория мандат, а първият министър председател би трябвало да е Николай Денков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР