ДСБ категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета Денков-Габриел, определяйки

...
ДСБ категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета Денков-Габриел, определяйки
Коментари Харесай

ДСБ: Кабинетът „Денков-Габриел“ е без разумна алтернатива

ДСБ изрично декларира своята трайна поддръжка за кабинета " Денков-Габриел ", определяйки го като избор без рационална политическа опция. Това се споделя в резолюция на Изпълнителния съвет на партията.

„ ДСБ зае държавническа позиция за основаване на постоянна централна власт, посредством актуалното държавно управление за реализиране на високите национални цели – правосъдна промяна, влизането в Шенгенското пространство и Еврозоната “, се споделя в документа.

За партията на Атанас Атанасов основни са и промените, които да основат предпоставки за ускорено икономическо развиване, постигане на средноевропейски стандарт на живот. „ Именно по тази причина участваме в болшинството в Народното събрание, само че оценката ни за управническите практики на ГЕРБ и Движение за права и свободи през последните 14 години остават непроменени “, се показва в декларацията.

ДСБ акцентира, че претенциите за въздействие на Движение за права и свободи върху болшинството и политиката на кабинета Денков-Габриел се дължат напълно на сделката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която беше изключително забележима и на локалните избори.

Според партията на Атанасов пред българския парламент стоят три огромни провокации: приемането на Закона за държавния бюджет; приемане на промени в Конституцията като първа стъпка от промяната на правосъдната система; ДСБ удостоверява начертания проект пред държавното управление и след ротацията в кабинета " Денков-Габриел " да се продължи политиката на твърда поддръжка на сегашните цели на държавното управление.

Имайки поради значимостта на идните евроизбори ДСБ ще стартира неотложно договаряния с партиите от обединението Демократична България и от необятната коалиция ПП-ДБ за уточняване на съдружния формат на явяване на изборите за Екологичен потенциал.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР