ДСБ даде мандат на своя председател ген. Атанас Атанасов за

...
ДСБ даде мандат на своя председател ген. Атанас Атанасов за
Коментари Харесай

ДСБ поиска коалиция с `Да, България`, ще работят за предсрочни избори

ДСБ даде мандат на своя ръководител ген. Атанас Атанасов за " основаване на дълготраен политически съюз " сред тях и партия " Да, България ". Това решение беше взето на съвещание на Изпълнителния съвет на ДСБ, което се организира през вчерашния ден в Пловдив.

Съветът на ДСБ реши още да сложи като приоритет " нуждата от създаване на мощен, политически съюз в център-дясно, с съществена цел събаряне на ръководството на властническия режим “Борисов ”, възобновяване на парламентарната република, противопоставяне на корупцията и повишение благосъстоянието на българските жители ". 

От ДСБ оценяват управлението на страната като извънредно рисково, създаващо нестабилност с непрекъснатите си кавги и напрежение във всички браншове значими за жителите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България. Според тях държавното управление неизбежно води страната към политическа рецесия и предварителни парламентарни избори.

Резолюцията на ДСБ е в три точки, ето цялостния ѝ текст: 

Изпълнителният съвет на ДСБ:

1. Оценява ръководството на страната като извънредно рисково, създаващо нестабилност с непрекъснатите си кавги и напрежение във всички браншове значими за жителите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България. С това държание Правителството неизбежно води страната към политическа рецесия и предварителни парламентарни избори.

2. ДСБ приема като приоритет нуждата от създаване на мощен, политически съюз в център-дясно, с съществена цел събаряне на ръководството на властническия режим “Борисов ”, възобновяване на парламентарната република, противопоставяне на корупцията и повишение благосъстоянието на българските жители.

3. Дава мандат на ръководителя на ДСБ за основаване на дълготраен политически съюз сред ДСБ и Да България, отворен за разширение към други демократични, опозиционни политически субекти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР