ДСБ даде мандат на коалиция “Демократична България да се яви

...
ДСБ даде мандат на коалиция “Демократична България да се яви
Коментари Харесай

ДСБ се обяви за обединение с Продължаваме промяната

ДСБ даде мандат на коалиция “Демократична България ” да се яви на парламентарните избори дружно с “Продължаваме смяната ”. Решението бе взето на националното заседание на партията

Местните избори наесен са извънредно значими, само че, с цел да може да бъдем мощни и обединени на локалните избори, би трябвало да създадем първата крачка на идните парламентарни избори. Това съобщи ръководителят на политическа партия (ПП) “Демократи за мощна България ” (ДСБ) и съпредседател на “Демократична България ” Атанас Атанасов на съвещанието.

Гости на форума са Владислав Панев – съпредседател на Политическа партия “Зелено придвижване ”, Христо Иванов – ръководител на Политическа партия “Да, България ”, Кирил Петков – съпредседател на Политическа партия “Продължаваме Промяната ”.

Днес би трябвало да обсъдим първо по какъв метод ДСБ ще вземат участие в общото изпитание за взимане на властта в страната, дружно с нашите съдружни сътрудници от “Демократична България ”, дружно с нашите сътрудници от “Продължаваме Промяната ”, дружно с всички хора, които желаят радикална смяна, съобщи той.

“Демократична България ” е стожер на евроатлантическите полезности у нас, не желаеме обаче да сме сами, сподели Атанасов. Той благодари на Кирил Петков за наличието му през днешния ден на форума на ДСБ. Защото това е знак, че би трябвало да бъдем в идната борба дружно, с цел да бъдем първа политическа мощ и да получим първия мандат за сформиране на държавно управление, уточни Атанасов.

Председателят на ДСБ означи, че предварителните парламентарни избори са извънредно значими, тъй като от тях зависи кой ще ръководи страната преди локалните избори. Трябва да разбием феодалния модел на ръководство на локалната власт, тъй като локалните феодали на ГЕРБ, които владеят над 80 общини и имат силата на тези мрежи по места, те генерират властта до момента, уточни той.

Заедно би трябвало да създадем по този начин, че след идващите избори да осигурим победа и на локалните избори, след което дружно да обърнем курса на нашата страна, съобщи ръководителят на ДСБ.  

Атанас Атанасов чака борбата за локалната власт да е яростна. Реставраторските сили явно са стигнали до заключението, че играта на безсилие, в която вкараха политическата система на страната, към този момент е спечелила, и че те влизат във етапа на търсене на своя реванш, счита той. Борисов и неговите другари желаят да се върнат във властта на бял кон, съобщи Атанасов.

Тази пролет няма да бъдат извършени следващите избори, тази пролет ще бъде извършена борбата сред гореспоменатите реставраторски сили и ние, реформаторските сили, разяснява ръководителят на ДСБ. Тази борба ще бъде или ние, или те, и аз персонално имам вяра, че можем да я спечелим, единствено и само в случай че и този път, както през 1997 година, извървим пътя на обединяването и концентрацията на демократичните сили, добави той. По думите му тогава ще завоюва проевропейският вектор в българската политика.

Поради тази причина желая да ви чуя, обърна се Атанасов към регионалните и общинските ръководители на ДСБ. Искам да ви чуя какво мислите, имаме ли аз, като ръководител на ДСБ, и националното управление вашата поддръжка за това дружно с сътрудниците от Демократична България да търсим взаимно явяване на изборите с още един сътрудник от Политическа партия, добави той. Няма да се обезличим, “Демократи за мощна България ” е “факелът на демокрацията у нас ”, това е нашият знак, съобщи Атанасов. Нека да не се опасяваме, тези хора у нас, които желаят смяната, разчитат на нас, уточни той.  

В приветствието си пред Националното заседание на ДСБ съпредседателят на Политическа партия “Зелено придвижване ” Владислав Панев означи каква е смяната в последните две години. “В 44-ото Народно заседание нямаше нито един народен представител, който да е новаторски надъхан. В момента тези депутати сме 73-ма, в случай че броим и Явор Божанков, сме 74. След два месеца би трябвало да бъдем 121 ”, съобщи той.

Председателят на “Да, България ” и съпредседател на “Демократична България ” Христо Иванов разяснява, че въпреки предходният режим да не е на власт, във вакуума се случват неприятни неща и моделът пробва да се завърне по всевъзможен метод. Изведнъж се оказа, че до момента в който България тъне в неспособност да излъчи ръководство, тя последователно стартира, безусловно пред очите ни, да мутира в някаква странна квазипрезидентска република, сподели той. Наш дълг и отговорност е дружно с нашите сътрудници от “Продължаваме Промяната ” да намерим метод България да има същинско демократично реформаторско проевропейско пронатовско ръководство, съобщи Иванов.   

На Националното заседание на ДСБ съпредседателят на “Продължаваме Промяната ” Кирил Петков уточни, че имат доста значима задача в идващите месеци – да изпълнят Народното събрание с хора, с които съединението може да прави силата. Всички имаме една обща цел – би трябвало да осъзнаем силата ни в обединяването, разяснява той. Според Петков, в случай че влязат във всяко кътче на България дружно, на идващите избори ще бъдат първа политическа мощ и ще наложат разпоредбите.  
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР