ДСБ, Да,България и Зелените искат да бъде разтрогнат или ревизиран

...
ДСБ, Да,България и Зелените искат да бъде разтрогнат или ревизиран
Коментари Харесай

Десните зоват софиянци да си поискат Витоша

ДСБ, Да,България и Зелените желаят да бъде разтрогнат или ревизиран приватизационният контракт с Витоша ски, тъй че да се обезпечат функциониращи лифтови уреди в планината. 

Това стана ясно от думите на Марта Георгиева, общински консултант в София, на брифинг в централата на ДСБ. 

Десните упорстват още Столична община да планува средства в бюджет 2018 за: за възможното унищожаване за сметка на притежателя на оборудванията, за които след инспекция бъде открито, че са рискови и за които притежателят отхвърля да се погрижи и възстановяване на автобусните направления с по-редовно разписание и връзки, както и с потреблението на рейсове на природен газ или най-добре електрически транспортни средства. 

Десните желаят и " да стартират обществена полемика за изцяло развиване на туризма, която да включва следните ограничения:

- създаване на повсеместен проект за интегриран достъп до планинаната и ангажимент на общината в поддържането на туристическата и информационна инфраструктура;
- създаване на повсеместен проект за развиването на ски и други спортове на Витоша с приоритет детския и всеобщ спорт;;
- оценка, за задачите на идващия проект, на опциите за връзки сред съществуващите писти и трасиране на нови, без непотребна сеч и унищожаване на морени, както и за възобновяване на съществуващите по-малки трасета;
Сегашното състояние, при което достъпът до планината е мощно затормозен, ски се карат на една сериозна писта, а на практика всички уреди са рискови и/или неработещи, е извънредно неприемливо. И отговорността е споделена сред ръководещата номенклатура на ГЕРБ и " Витоша ски ЕАД “. 

Затова ние, насърчавайки софиянци да си изискат Витоша назад, започваме подписка за връщането Витоша на нашия град и ще организираме обществена платформа за полемика, която да предложи визия за развиването на Витоша, декларират от ДСБ, Да,България и Зелените. 

През декември 2007 година, при кмет Бойко Борисов и болшинство на ГЕРБ в Столичен общински съвет, въжените линии за достъп на софиянци бяха продадени на записаното същата година сдружение “Витоша ски “ ЕАД, напомнят десните партии. 

Елен Герджиков, началник на СОС във фейсбук: 

През последните два дни в общественото пространство се популяризира една неистина, която се усещам задължен да опровергая. Твърди се, че решението за приватизация на " Въжени линии " ЕАД през 2007 година е гласувано от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Да, гласувано е през 2007 година, само че през месец юли (26.07.2007), когато в СОС към момента няма нито един представител на ГЕРБ. За сметка на това там са Българска социалистическа партия (19 човека), Съюз на демократичните сили (10), ССД (9), Гергьовден (6), ДСБ (6), Демократи за София (5), Национална движение „Симеон Втори" (4) и 2-ма самостоятелни. В осъществяване на това решение организацията за приватизация прави процедурата и нейният тогавашен шеф подписва контракта. 

В опитите си да намеря излаз от безумната обстановка със оборудванията на Витоша и достъпа до планината съм чел този контракт неведнъж и постоянно съм казвал, че той е засегнатост за здравия разсъдък. Първо, всеки контракт за наем на гарсониера е по-дълъг и обстоен от въпросния приватизационен контракт. Второ, той не задължава сдружението „ Витоша ски “ да дава услугата, т.е. те могат да работят или не, когато си изискат. Трето, задължението за вложения е в действителност благопожелание. И най-важното, няма уговорка, неизпълнението на която да е съображение за повреждане на контракта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР