Дружеството за шеста година има проблеми с плащанията към „Булгаргаз“.

...
Дружеството за шеста година има проблеми с плащанията към „Булгаргаз“.
Коментари Харесай

Шефът на „Булгаргаз“: Дългът на „Топлофикация-София“ трябва да се плати до 25 октомври

Дружеството за шеста година има проблеми с заплащанията към „ Булгаргаз “. В момента „ Топлофикация-София “, чийто принципал е Столична община, има отговорности от 130 млн. лв., добави Павлов.

„ Ние сме длъжни да си събираме парите и да си изпълняваме договорите – както към нашите снабдители, по този начин и към нашите клиенти. Защото те са декларирали количествата, ние, надлежно, сме ги декларирали на нашите снабдители, те са си ги платили, ние би трябвало да ги предплатим. В момента се е разразила невероятна рецесия в Европа – има голям дефицит на природен газ и ще бъде срамно ние да не можем да си заплатим газа на доста по-ниски цени от тези в Европа “, изясни Павлов.

ой добави, че „ Булгаргаз “ желае неотложно да бъдат платени отговорностите на „ Топлофикация-София “, като това да се случи до 25 октомври, с цел да може „ Булгаргаз “ да се разплати с доставчиците си.

„ Но тук остава отворен въпросът какво ще вършим през идващите месеци. Наистина би трябвало да се откри решение, което да бъде стабилно и което да разреши на „ Топлофикация-София “ да си извършва контракта с „ Булгаргаз “. Вероятно „ Топлофикация-София “ е търсила и други снабдители, само че към сегашния миг ние сме тези, които оферират най-хубавата цена на пазара “, изясни още Павлов.

По думите му сдружението е постоянно на загуба.

„ Топлофикация-София “ има непрекъснати отговорности към „ Булгаргаз “ през годините. Това изключително се изостря преди началото на отоплителния сезон, което е необяснимо. Затова ние подхващаме дейности, с цел да можем да съберем парите и да можем да подсигуряваме доставките за всички клиенти, които са сключили контракти с нас “, добави Павлов.

Той изясни, че е нямало година в която „ Топлофикация-София “ да не е дължала пари.

„ Аз съм тук от 2015 година Значително намалихме вземанията от „ Топлофикация-София “, само че всяка година те си разрешават да натрупат големи задължения “, добави шефът на „ Булгаргаз “.

Според Павлов Столичният общински съвет, който е и принципал на „ Топлофикация-София “, не подхваща дейности.

„ БЕХ се намесва в няколко случая, с цел да поддържа „ Топлофикация-София “, желая да подчертая това дебело. Защото явно техният принципал не подхваща дейности за поддръжка на личното си сдружение. Столичният общински съвет би следвало като принципал да се грижи за своето сдружение. Но БЕХ години наред оказва поддръжка на „ Топлофикация-София “ с една-единствена цел – да се подсигуряват доставките освен за „ Топлофикация-София “, само че и за цялата страна “, изясни още изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “.

Той не пожела да направи прогноза за завършек на енергийната рецесия.

„ Не можем да се наемем с такава прогноза. Дори и в Европа не можаха да предвиждат такава рецесия. Миналата година станахме очевидци навръх противоположното – рекордно ниски цени. Цената на газа беше достигнала под 5 евро, сега 90, 100, единствено преди броени дни беше стигнала 120 евро на мегаватчас “, сподели шефът на „ Булгаргаз “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР