Дружеството ЦСКА - 1948, което е собственик на ЦСКА -

...
Дружеството ЦСКА - 1948, което е собственик на ЦСКА -
Коментари Харесай

Продават 100% от ЦСКА - София за 800 000 лева, ето кои са новите собственици

Дружеството ЦСКА - 1948, което е притежател на ЦСКА - София, продава футболния клуб за 800 000 лв., разбра Sportal.bg . Решението за договорката е взето на съвещание на Съвета на шефовете, на което персонално участват Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Искра Григорова.

Припомняме, че ЦСКА - София е притежател и на “Арена ЦСКА ” - компания, която има 50% от основаното взаимно с страната сдружение “Спортни парцели Българска войска ”. То от своя страна има стадион “Българска войска ” и базата в Панчарево.

Новият притежател на отбора е компанията “Спорт Инвестмънт ”, която има период до 31 декември 2023 година да заплати въпросната сума за 252 354 броя акции, представляващи 100% от капитала на ЦСКА - София.

От своя страна “Спорт Инвестмънт ” е благосъстоятелност на “Фонд спорт ” и “Литекс ” АД. Двете компании държат по 50% от сдружението, което е с капитал 50 000 лв.. Първата е владеене на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ” с ръководител Данаил Илиев, който е в бизнес връзки с сегашния главен спонсор на клуба. Именно този фонд и " Литекс " АД ще са формалните нови притежатели на клуба.

Съветът на шефовете на “Спорт Инвестмънт ” е формиран от четирима индивида - Николай Куманов, Никола Зиновиев, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев.

Последните двама са номинирани за новия Съвет на шефовете на ЦСКА - София, който ще бъде в състав Искри Григорова (председател), Васил Каназирев (зам. председател), Филип Филипов и Стоян Орманджиев. От остарелия СД отпада Фильо Филев.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР