Дружеството Общински транспорт - Русе ще закупи 35 употребявани автобуса

...
Дружеството Общински транспорт - Русе ще закупи 35 употребявани автобуса
Коментари Харесай

Община Русе ще закупи 35 употребявани автобуса за градския транспорт

Дружеството " Общински превоз - Русе " ще закупи 35 използвани рейса за градския превоз, оповестиха от кметството в Русе.

Общинският съвет е дал единодушие да бъде повишен капиталът на общинското сдружение с 2,2 млн. лв. посредством издаването на 22 000 нови акции. Целта е със средствата в най-кратки периоди " Общински превоз - Русе " да попълни автопарка си. 

Употребяваните рейсове ще бъдат с категория " Евро 5 ", климатизирани и нископодови, с цел да подсигуряват достъп и на хора с увреждания.

" Останалите средства от новоиздадените акции на сдружението ще се употребяват за покриване на осигуровки, електрическа енергия и аварийни елементи, което да подсигурява оперативната автономия на сдружението ", изясняват от локалната администрация. 

От кметството осведомят, че макар писмата, изпратени към държавните органи, на " Общински превоз - Русе " е отказано да получи отплата за понижените доходи по време на пандемията.

 Оттам допълват, че сдружението е сложено пред още няколко провокации - възходящите цени на горивата и консумативите, както и усложнените направления на градските линии поради ремонтните действия по плана на " ВиК ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР