Дружеството на писателите – Пловдив кани на среща с Даря

...
Дружеството на писателите – Пловдив кани на среща с Даря
Коментари Харесай

US професор по психология при писателите в Пловдив

Дружеството на писателите – Пловдив кани на среща с Даря Икономова-Уайт на 13 март 2023 от 18 часа в залата на Дружеството на ул. Княз Ал. Батенберг 27, ет 2.

Даря Бориславова Икономова (Уайт) е родена Банско. Завършила е приблизително обучение в България и „ Разрешаване на спорове ” в Истърн Менонайт Юнивърсити в Харисънбърг, Виржиния, Съединени американски щати. 

Завършва докторантура по логика на психиката в Джеймс Медисън Юнивърсити.

Проф. Уайт има над 20 години опит в областта на психологичното здраве, обществената активност и миротворството.

Разработките й са фокусирани върху персоналната и общностната, съответната и трансгенерационната контузия, посредством разбирането на културните и персоналните бариери и източници за вътрешна мощ.

В научните си писания употребява възстановително правораздаване и теории от миротворството.

Интересите й в тази посока водят до изявленията с възрастни дами в Пиринска Македония и изложения, които комбинират смесена медия на снимка и разкази от групи в Източна Европа.

Има оценки от Джеймс Медисън Юниверсити за работата с „ българските баби ” и от катедрата по логика на психиката към Джеймс Медисън Юнивърсити за дисертацията й на тематика „ За насладата и благоговението: културен разбор в четири страни ”.

Даря е омъжена, има две деца, професор e към Либерти Юнивърсити, преподава курсове по културно съветване и травма; води американски групи студенти в България на културен продан.
Тя ще показа книгата си „ Манда “, за която споделя в изявление за Българска телеграфна агенция: Това е дълбочината на сърцето –  кои сме.  Ако  се питаме от кое място идваме – в действителност това са полезностите на общността. При бабите ни тези истории все едно непосредствено от сърцето излизат и доста бързо вършат връзката с индивида насреща, могат да приказват в дълбочина…  Манда е онази жена от предишното, която по персонални аргументи рискува и отпътува от Банско към Съединени американски щати преди доста години.
Тя е моята прабаба, отпътувала е, оставила е в Банско 14 и 16-годишни момчета, по-малките деца, на един сламеник. Взела най-големия наследник със себе си. Така се развива и най-голямата драма на моето семейство. Прокарва се нишката на изоставените деца. Именно Манда, на която е кръстена книгата, дава началото на обратите в живота на тримата братя.  Човек би трябвало да знае кой е в дълбочина, както и да е осведомен с мъчителните неща, които са се случили с него и на тези преди него, с цел да може по-късно да реши дали желае да елементарни. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР