Дружеството Холсим България АД ще добива строителни материали – пясъци

...
Дружеството Холсим България АД ще добива строителни материали – пясъци
Коментари Харесай

„Холсим България” АД ще добива пясъци и чакъли от един участък на находище „Марудниците”

Дружеството „ Холсим България ” АД ще добива строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „ Марудниците ”, сектор „ Марудниците-запад ”, ситуирано в землищата на селата Чепинци и Негован, област София.

Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, определяйки сдружението за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 35 години. През този интервал концесионерът ще вложи над 2.6 млн. лева за застраховане на добивната активност и на нужните предпроизводствени вложения. Очаква се концесионните заплащания за целия интервал на контракта да надвишават 5 млн. лева Съгласно Закона за подземните благосъстояния, 50% от осъщественото концесионно заплащане постъпва в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност. В този случай това е Столичната община.

Със същото решение Министерският съвет отхвърли да даде концесия за рандеман от другия сектор на находището – „ Марудниците-изток ”. Причината е, че той попада в територия, където според подробния организационен проект, следва построяването на народен обект или обект на обществената или техническата инфраструктура. Част от него попада и в територия с публично предопределение, включена в проекта за развиване на общината.

С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в шестмесечен период да организира договаряния и да подписа контракт за концесия на сектор „ Марудниците-запад ” с „ Холсим България ” АД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР