Дружеството е монтирало 88 платформи и направи безопасни за птиците

...
Дружеството е монтирало 88 платформи и направи безопасни за птиците
Коментари Харесай

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков

Дружеството е инсталирало 88 платформи и направи безвредни за птиците 125 електрически стълба на територията на общината

ЕРМ Запад обезопаси 88 щъркелови гнезда и 125 електрически стълба на територията на община Самоков в границите на плана „ Живот за птиците “, който сдружението извършва по стратегия LIFE на Европейския съюз. До края на годината ще бъдат обезопасени още 55 електрически стълба в общината.

На събитие в Самоков – общината с най-вече щъркелови двойки в Западна България, двата колегата ЕРМ Запад и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) показаха осъществяването на плановете („ Живот за птиците “ и „ Безопасен полет за птиците на Дунав “), които реализират взаимно по стратегия LIFE. Именно в община Самоков са инсталирани трите камери, посредством които може да се следи в действително време живота на три щъркелови двойки – две в с. Ярлово и една в с. Драгушиново:  Камера предава онлайн от гнездо на щъркели в село Ярлово/ Camera from a stork's nest, Bulgaria (youtube.com); Камера предава онлайн от гнездо на щъркели в село Ярлово/ Camera from a stork's nest, Bulgaria (youtube.com); Камера предава онлайн от гнездо на щъркели в село Драгушиново/ Camera from a stork's nest, Bulgaria (youtube.com).

„ Поздравявам ЕРМ Запад и Българско дружество за защита на птиците за напъните, които поставят да подсигуряват сигурността на електрозахранването и сигурността на птиците. Благодаря им за положителното съдействие и за ограниченията, които подхващат на територията на община Самоков “, сподели Ангел Джоргов, кмет на Самоков.

В рамките на двата плана ЕРМ Запад има ангажимент на територията на Западна България да обезопаси общо 6600 електрически стълба, да сложи 4900 маркиращи устройства (дивертори) и да инсталира 900 платформи за щъркелови гнезда. До момента са обезопасени общо 4700 стълба, сложени са 3000 дивертора, а проектът за платформите към този момент е надвишаващ, като са инсталирани близо 940 щъркелови платформи.

За цялостната си политика за запазване на околната среда компанията бе класирана преди всичко в състезанието на b2bMedia " Най-зелените компании в България " за 2023 година.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР