Дружество БМФ ПОРТ БУРГАС ЕАД е концесионер и пристанищен оператор

...
Дружество БМФ ПОРТ БУРГАС ЕАД е концесионер и пристанищен оператор
Коментари Харесай

Пристанищните съоръжения в Бургас са съобразени с високи технологични стандарти

Дружество " БМФ ПОРТ БУРГАС " ЕАД е концесионер и пристанищен оператор на Пристанищен терминал " Бургас Изток - 2 " и Пристанищен терминал " Бургас Запад ", като елементи от пристанище за публичен превоз - Бургас. Като обществено отговорно дружество, един от главните цели на сдружението е обезпечаването на безвредна употреба на пристанищните уреди, грижа за здравето на нашите клиенти, чиновници и общностите и опазването на околната среда, осведомят от пресцентъра на БМФ ПОРТ Бургас.

Позицията на друвеството се разгласява във връзка и във връзка оповестените спорни и погрешни изказвания за евентуален риск от повреди на територията на пристанището. БМФ Порт Бургас твърдят жителите на град Бургас, че пристанищните уреди за обработка на наливни товари (сярна киселина, втечнени въглеводородни газове и течни газьоли) са построени според най-високите софтуерни стандарти прилагани в света и дават отговор на всички нормативни условия за употреба на такива уреди. С ъоръженията са проектирани от водещи инженерни компании в Европа и са заимствали прилаганите технологии в пристанищата на Ротердам, Антверпен и други, където комплексите за обработка на наливни товари са ситуирани в непосредствена непосредственост до обитаемоте места, заради индустриални и софтуерни аргументи (приложена обстановка на пристанище Ротердам).

Пристанищните уреди за обработка на наливни товари са построени, според утвърденият от народен междуведомствен експертен съвет Генерален проект за развиване на пристанището и са минали всички нужни съгласувателни процедури с способените институции. С цел запазване на околната среда и попречване на повреди и опасности за популацията, за пристанищните уреди са извършени нормативно избраните процедури по Глава 6 от Закон за опазване на околната среда за обмисляне на нуждата от осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), приключили с решение, че реализацията на плана няма да окаже негативно влияние върху околната среда.

Не може да приемем изказванията, че оборудванията са построени в нарушаване на Закон за опазване на околната среда, без да е премината процедура по Оценка на въздействието върху околната среда, защото провеждането на тази процедура е наложителна единствено при построяването на пристанища за публичен превоз и пристанищни терминали, а не за пристанищни уреди за обработка на товари по смисъла на § 2, т. 19 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, които се намират върху територията на към този момент построени пристанищните терминали. В съответния случай Пристанищен терминал " Бургас Изток 2 (А) е построен и въведен в употреба на 13 юни 2005 година, като за задачата е извършена съответната процедура по Оценка на въздействието върху околната среда, завършила с Решение на Министерството на околната среда и водите от 2001 година От въвеждането в употреба на пристанищните уреди са осъществени редица инспекции и инспекции от непрекъснато настоящи междуведомствени комисии, като все още не са установени случаи на отклонения от условията за сигурност и/или евентуални опасности за околната среда. Водени от правилото за бистрота на своите дейности, сдружение " БМФ ПОРТ БУРГАС " ЕАД още веднъж поканва заинтригуваните жители да участват на Деня на отворените порти - 19 Февруари 2022 ( заради големия интерес местата са съвсем запълнени) и да се уверят в сигурността на пристанищните уреди.

Планът на пристанище Ротердам, откъдето е видно, че комплексите за предпазване на газ и газьол са ситуирани в непосредствена непосредственост до центъра на града. Снимката е предоставена от пристанището в Ротердам

Позицията на сдружението е в отговор на изказванията на Демократична България, че рискови химикали са складирани на пристанището в Бургас.
 За рискови химикали в Бургас сигнализират от
За рискови химикали в Бургас сигнализират от " Демократична България "

Ивайло Мирчев: Ще подадем сигнали до отрасловите институции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР