Другото условие е, броят на заетите интензивни легла да е

...
Другото условие е, броят на заетите интензивни легла да е
Коментари Харесай

Кирил Петков: При 60% ваксинация, премахваме зеления сертификат

Другото изискване е, броят на заетите интензивни кревати да е на 5%

"Отваряме полемиката и имаме предложение за унищожаване на зеления документ за вътре в страната сега, когато един от два критерия се реализиран – имунизация от 60% (с първите две дози) и в случай че всичките интензивни кревати в страната паднат на 5% или надолу претовареност от COVID-19.

С други думи, когато вълната е минала, тогава зеленият документ предлагаме да отпадне. Това е предложение, което ще се дискутира в идващите дни ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Оптимизирахме и клъстерите, които работят дружно в 5 района. Възможността дава късмет в области, които имат ниски равнища на интензивни кревати да трансферират при висока претовареност интензивните случаи към прилежащите области. Така ще понижим риска да затваряме обособени области. Добрата вест е, че към този момент разновидността на COVID-19 не води към момента до високи равнища на претовареност в интензивните кревати ", добави Петков.

Ако бяхме употребявали старите модели, като заболеваемост на 100 000 трябваше цяла България до момента да е затворена.

"Регион 1, който включва Благоевград, София град, София област се чака след 5 дни да влезе в стадий 3, което стартира с ограничаващи ограничения, както и район номер 5, който включва област Ямбол също и там влизаме в стадий 3, което значи, че ще влезем в меки, само че ограничаващи ограничения след 5 дни. З всеки един подобен район най-малко 5 дни предупреждение ще даваме ", сподели още Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР