Другите три групи трябва да бъдат разположени в Унгария, Румъния

...
Другите три групи трябва да бъдат разположени в Унгария, Румъния
Коментари Харесай

Столтенберг иска НАТО да разположи бойна група в България

Другите три групи би трябвало да бъдат ситуирани в Унгария, Румъния и Словакия

Генералният секретар на НАТОЙенс Столтенберг чака водачите на Алианса да се спогодят за разполагане на четири нови бойни групи по източния фланг.

"Очаквам водачите да се спогодят за подсилване на позициите на НАТО във всички области със доста увеличение на силите в източния фланг на Алианса - по суша, въздух и море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО в България, Унгария, Румъния и Словакия ", съобщи Столтенберг пред публицисти преди изключителната среща на върха, която ще се организира на 24 март, осведоми БГНЕС.

Той упрекна Китай, че оказва политическа поддръжка на Русия, която нападна Украйна.

"Китай оказва политическа поддръжка на Русия, в това число посредством разпространение на откровени неистини и дезинформация, и съдружниците са загрижени, че Китай може да даде материална поддръжка за съветската инвазия ", сподели още Столтенберг.

"Очаквам водачите да призоват Китай да извърши отговорностите си като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да се въздържа от поддръжка на военните старания на Русия и да се причисли към останалата част от света в апела за неотложно и спокойно преустановяване на тази война ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР