Другите случаи, в които Кирил Петков е взимал еднолични решения,

...
Другите случаи, в които Кирил Петков е взимал еднолични решения,
Коментари Харесай

Другите еднолични решения на Петков според Нинова - спирането на руския газ и затвореното небе

Другите случаи, в които Кирил Петков е взимал еднолични решения , без да уведомява съдружните си сътрудници от Българска социалистическа партия, по думите на водача и вицепремиер Корнелия Нинова са прекъсването на газовите доставки от " Газпром " и затварянето на въздушните пространство на България за съветски самолети . Представителите на Българска социалистическа партия разбрали от медиите за това.

Днес в студиото на Нова телевизия Корнелия Нинова сподели това, за което през вчерашния ден разгласи като прелялата чаша на самообладание и сложи ултиматум за диалозите " без Кирил Петков ". Вчера обаче Нинова отхвърли да уточни други образци за еднолични дейности на премиера, с изключение на оповестяването на личност нан грата за 70 представители на съветската дипломатическа задача.
 И Българска социалистическа партия се отхвърлиха от Кирил Петков, само че поради изгонените съветски дипломати
И Българска социалистическа партия се отхвърлиха от Кирил Петков, само че поради изгонените съветски дипломати

Искат Румен Радев да свика КСНС

Корнелия Нинова и през днешния ден още веднъж съобщи, че последният случай е невиждан и никоя страна не си е разрешавала сходно нещо . България би трябвало да е суверенна страна и никой не би трябвало да дефинира нейната политика, съобщи Нинова, въпреки и малко по-късно да съобщи, че не твърди по никакъв метод, че гоненето на руснаците е под външен напън.

Корнелия Нинова е твърда, че не е била осведомена по никакъв метод , а на Съвета по сигурността към Министерски съвет представител на министерство на стопанската система не е участвал . Сигурна е обаче, че представители на президентството са участвали , а и шефът на ДАНС споделил, че секретарят на президента е бил известен. Самата Нинова обаче през вчерашния ден не е участвала на закритото съвещание, когато депутатите изслушаха шефовете на службите и премиера Кирил Петков.
 Надежда Нейнски: За отчета на ДАНС са знаели всички - спекулират
Надежда Нейнски: За отчета на ДАНС са знаели всички - спекулират

Нотата или нотите не може да се случат без знанието на министъра

Как е трябвало да се вземе решение за изгонването на съветските представители - с подред Нинова с гласоподаване на Министерски съвет, с цел да може министрите на Българска социалистическа партия да гласоподават срещу . Иначе на въпрос дали съгласно нея Кирил Петков е нарушил процедурата, Нинова съобщи, че евентуално няма престъпление и процедурата е спазена . " Ние се борихме против модела на Борисов на неглижиране на процедурите, това е по-голямо от съответния проблем, борим се да се върне институционалността и правовия ред ", изясни Нинова.

Трябвало е обаче решението да мине през Министерски съвет, както това през вчерашния ден е, когато четиримата министри на Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу приемането на френското предложение за актуализиране на Рамковото съглашение.

Иначе Нинова призна, че на оперативно съвещание на Министерски съвет е обсъждана реципрочността, което се търси с намаляването на съветското дипломатическо посланичество у нас и министър Генчовска е показала отчет . Кога и какви са били данните водачът на Българска социалистическа партия не си спомня.
 Петков отхвърли еднолично да гони съветските дипломати
Петков отхвърли еднолично да гони съветските дипломати

Решението е взето на съвет и в наличието на представител на президентството

Иначе Корнелия Нинова изрично отхвърли да се основава коалиция Кремъл - Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " Възраждане " - защото " не е допустимо и не е рационално да се трансформира европейския път на България ".

Българска социалистическа партия работи за това " България да бъде мястото за търсенето на дипломатически кротичък излаз от войната в Украйна ", увери Нинова и още веднъж оцени като " доста неприятно " това, че Русия ни е сложила в Там обаче не били Италия, Германия и Гърция, счита Нинова.

Припомняме, че държавното управление на Руската федерация утвърди лист с непознати страни и територии, които правят вражески дейности против Русия, като част от Указа на президента Владимир Путин от 5 март 2022 година Списъкът включва : Австралия, Англия, Исландия, Канада, Лихтенщайн, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Сан Марино, Сингапур, Съединени американски щати, Тайван, Украйна, Черна гора, Швейцария, Япония и всички страни от Европейския съюз, в това число България .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР