Другите партньори от на Австралия от разузнавателния съюз Пет очи

...
Другите партньори от на Австралия от разузнавателния съюз Пет очи
Коментари Харесай

И Австралия забрани използването на TikTok на правителствени устройства

Другите сътрудници от на Австралия от разследващия съюз " Пет очи " - Съединени американски щати, Канада, Англия и Нова Зеландия също са подхванали сходни стъпки

Емил Василев преди 36 секунди 1 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

IT НовиниДаниел Маринов - 19:27 | 02.04.2023

Какво ще стане, в случай че Илон Мъск се окаже прав за ИИ? Какво да създадем?

АвтомобилиИван Давидов - 8:22 | 02.04.2023

Таксито на бъдещето е тук! Новият Hyundai Grandeur. 300 к.с.! Фабрична газ!

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Австралия се причисли към други западни страни, които не разрешиха потреблението на TikTok на държавни устройства, защото платформата за видеосподеляне, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance е подложенa на все по-голям напън поради изказвания, че съставлява опасност за сигурността.

Главният прокурор Марк Драйфус разгласи възбраната през днешния ден, като съобщи, че директивата ще бъде наложена „ допустимо най-скоро “.

Решението слага Австралия в една редица със съдружниците ѝ от разследващия съюз „ Пет очи “, всред които са Съединени американски щати, Англия и Канада, които към този момент оповестиха сходни ограничавания, а Народното събрание на Нова Зеландия също подреди приложението да бъде отстранено от всички служебни устройства.

Норвегия и Европейският парламент са подхванали сходни стъпки, а предходната седмица НАТО забрани на чиновниците си да изтеглят приложението на предоставените от НАТО устройства, съгласно двама чиновници на НАТО, осведомени с тематиката.

Лий Хънтър, общоприет управител на TikTok в Австралия и Нова Зеландия, съобщи, че компанията е „ извънредно разочарована от това решение, което съгласно компанията е подбудено от политика “.

„ Нашите милиони австралийски консуматори заслужават държавно управление, което взема решения въз основа на обстоятелства и което се отнася заслужено към всички компании, без значение от страната им на генезис. “

каза той

Той също по този начин акцентира, че компанията неведнъж се е обръщала към австралийското държавно управление с молба за градивен ангажимент, като в същото време твърди, че няма доказателства, които да сочат, че приложението съставлява риск за сигурността на страната.

В началото на 2023 година в Австралия има повече от 8 милиона консуматори на възраст 18 и повече години, които употребяват TikTok, съгласно отчет на DataReportal, която изследва цифровите трендове в международен мащаб.

В уведомление, издадено от Департамента на основния прокурор, се споделя, че TikTok съставлява риск за сигурността и неприкосновеността на персоналния живот заради „ необятното събиране на потребителски данни и излагането на извънсъдебни инструкции от непознато държавно управление, които опонират на австралийското законодателство “.

Досега няма доказателства, че китайското държавно управление е получило достъп до данните на потребителите на TikTok и никое държавно управление не е въвело по-широка възбрана, ориентирана към TikTok на персонални устройства.

Въпреки това администрацията на Байдън заплаши да направи това в Съединените щати, в случай че китайските притежатели на компанията зад приложението, ByteDance не се съгласят да продадат своя дял от платформата за обществени медии.

Правителството на Съединени американски щати се притеснява, че Китай може да употребява законите си за национална сигурност, с цел да получи достъп до забележителния размер персонална информация, която TikTok, сходно на множеството приложения за обществени медии събира от своите консуматори в Съединени американски щати.

По време на високопоставено чуване в Конгреса по този въпрос основният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Дзи Чу беше разпитан за хипотетичните връзки на софтуерната компания с китайското държавно управление.

Чу съобщи, че китайското държавно управление в никакъв случай не е желало от TikTok персонални данни на консуматори и че компанията би отказала сходно искане.

От своя страна китайското министерство на търговията съобщи, че „ изрично ще се опълчи “ на всяко решение, водещо до насилствена продажба на TikTok, като добави, че това „ съществено ще навреди “ на доверието на световните вложители в Съединени американски щати.

Подобно на някои от другите страни, наложили ограничаването, основният прокурор на Австралия съобщи, че всевъзможни изключения ще бъдат предоставяни „ за всеки обособен случай и при съществуване на подобаващи ограничения за понижаване на сигурността “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР