Други производители на лекарства все още могат да спечелят“ надпреварата

...
Други производители на лекарства все още могат да спечелят“ надпреварата
Коментари Харесай

Novo Nordisk и Eli Lilly ще се изправят срещу нов съперник в надпреварата за отслабване

Други производители на медикаменти към момента могат да „ завоюват “ конкуренцията на бързо разрастващия се пазар на затлъстяването, доминиран от Novo Nordisk и Eli Lilly, съгласно основния изпълнителен шеф на биотехнологична компания Zealand Pharma.

Искът на Адам Стийнсбърг следва 100-процентов скок в цената на акциите на компанията през миналата година, защото вложителите купиха акциите с помощта на капацитета на нейните медикаменти срещу затлъстяване.

Разработваните артикули на Зеландия ще би трябвало да се конкурират с известните медикаменти Wegovy и Zepbound, които към този момент са на пазара и се създават надлежно от Novo Nordisk и Eli Lilly, които потискат апетита.

Въпреки това, Steensberg акцентира, че неговата компания, която сплоти сили с немската фармацевтична група Boehringer Ingelheim преди повече от десетилетие, с цел да създаде лекарство за намаляване, което в този момент е в късен стадий на тествания, желае да си партнира с други групи за бъдещи лекувания, вместо да прод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР